Galatasaray Avrupa'dan men edildi

UEFA Galatasaray'ı Avrupa'dan bir yıl men etti. UEFA, Galatsaray'ın Finansal Fair Play kriterlerine uymadığını tespit etmiş, soruşturma başlatmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Galatasaray Avrupa'dan men edildi

Son Haberler Logo

UEFA, Finansal Fair Play kriterlerine uymadığı için hakkında soruşturma açtığı Galatasaray ile ilgili beklenen kararını açıkladı.

Açıklamada, Galatasaray'ın Avrupa kupalarından bir yıl boyunca men edilmesine hükmedildi. 

Galatasaray'ın Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanması halinde ceza devreye girecek. Galatasaray, Avrupa kupalarına iki yıl üst üste katılma hakkı kazanmazsa ceza de kendiliğinden düşmüş olacak. 

KULÜPTEN İLK AÇIKLAMA

Galatasaray Kulübü Hukuktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Eşref Alaçayır, "Bir yıl UEFA yarışmalarına katılmaktan men edildik. Onun haricinde bundan sonraki iki dönemde özellikle transferlerde dikkatli olmamızı, eskisi kadar para harcamamamız gibi bir şart var. Bence kötü bir sonuç değil. Sadece 1 yıla indirdik" diye konuştu.

Sarı-kırmızılı takımın bu sezon UEFA kupalarına katılmaya hak kazanması gerektiğini aktaran Alaçayır, "Galatasaray'ın görevi, bu sene Türkiye Kupası'nı alıp veya ligde belli bir sırada yer alarak, UEFA'ya gitmeyi garantileyip, gitmemek. Seneye de hem mali durumu düzeltip hem de şampiyonluğa oynayarak, diğer sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek" ifadelerini kullandı.

KÖTÜ BİR SONUÇ DEĞİL İDDİASI

Eşref Alaçayır, Galatasaray'ın 2 sezon üst üste Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazanamaması durumunda cezanın iptal olacağını belirterek, "Bizim açımızdan kötü bir sonuç değil" dedi.

Kulüplerin mali konularda dikkatli olması gerektiğini aktaran sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı, "Kulüplerin çok dikkatli olması lazım. UEFA, zararlar edip, olmayan paraları harcayarak, kurulan takımlarla UEFA şampiyonalarına katılmayı kabul etmiyor. Onun için çeşitli uygulamalarla kulüpleri mali disipline sokmaya çalışıyor" açıklamasında bulundu.

GALATASARAY CEZA BEKLEMİYORDU

Galatasaray yönetimi daha önce UEFA'dan ceza beklemediğini açıklamıştı. Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, UEFA'nın Finansal Fair Play kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, "UEFA'dan istenmeyen bir ceza gelmesi her Galatasaraylıyı üzer. Bütün çabam, UEFA'dan ceza gelmemesi için. Bunun, geçmişten gelen bir problem olduğunun dikkatlerden kaçmaması gerek. Yönetimlerde süreklilik olduğu için ben öyle bir ayrım içinde değilim. Bunun sebebinin ne olduğunun üzerinde de durmuyorum. Bu sorunu nasıl çözeceğimiz konusunda büyük emek harcıyoruz." demişti. 

Yorumlar