Füze Selami'nin ismi spor tesisinde yaşatılacak

Adana Demirspor'un ‘Füze Selami’ olarak bilinen efsanevi oyuncusu Selami Tekkazancı'nın adı Seyhan Belediyesi'ne ait çok amaçlı spor tesisine verildi.Pınar Mahallesi'nde bulunan tesisin açılışında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan...

Google Haberlere Abone ol
Füze Selami'nin ismi spor tesisinde yaşatılacak

Adana Demirspor'un ‘Füze Selami’ olarak bilinen efsanevi oyuncusu Selami Tekkazancı'nın adı Seyhan Belediyesi'ne ait çok amaçlı spor tesisine verildi.

Pınar Mahallesi'nde bulunan tesisin açılışında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Füze Selami lakabı ile bilinen Türk futbolunun ve Adana Demirspor'un unutulmaz isimi Selami Tekkazancı'nın iyi futbolunun yanı sıra Adanalılığıyla bilindiğini söyledi. Adana'nın spor, sanat, tarih ve siyaset alanında birçok önemli ismi yetiştirdiğine dikkat çeken Başkan Karalar, "Burası toprakları gibi insanları da verimli bir şehir. Adanalı olmak ve Adana'da yaşamak bir ayrıcalıktır. Bugün adını bu tesise verdiğimiz Selami Tekkazancı, sadece iyi bir futbolcu değil iyi bir insandı da. Bu nedenle hepimizin 'Füze Selami' gibi olması gerek. Gençlerimizi spora teşvik etmek ve giderek yayılan kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için bu tür tesisleri hayata geçirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

BAŞKAN KARALAR UYUŞTURUCUYA DİKKAT ÇEKTİ

Son yıllarda uyuşturucu madde bağımlılığının arttığına vurgu yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, gençleri uyuşturucu illetinden kurtarmanın spor ile mümkün olacağını söyledi. Başkan Karalar, "Gençlerimiz uyuşturucu illetinin pençesine düşmüş. Kullanım yaşı ilk ve ortaokullara kadar düşmüş. Uyuşturucu kullanımının en fazla görüldüğü ilçelerden biride Seyhan ilçesi... bu anlamada gençlerimizi evlatlarımızı bu illetten kurtarmamız gerekiyor. Uyuşturucudan kurtulmanın tek çaresi spor yapmaktır. Biz gençlerimizi spora yönlendireceğiz. Böylelikle bir nebzede olsa onları bu illetten kurtaracağız" ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar