Futbolseverlerin buluşma yeri taraftar alanları

- EURO 2016 maçlarının oynandığı 10 şehirde kurulan taraftar alanlarına, maçları statta izleyemeyen futbolseverler büyük ilgi gösteriyor - Alanların girişindeki yoğun güvenlik önlemleri uzun kuyrukların oluşmasına yol açarken, futbolseverler tek tek aranarak içeri alınıyor

Google Haberlere Abone ol
Futbolseverlerin buluşma yeri taraftar alanları


LYON (AA) - 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) için Fransa’ya akın eden farklı ülke taraftarlarının maç saati dışında buluşma mekanlarının başında taraftar alanları (fanzone) geliyor.

Turnuva maçlarının yapıldığı 10 şehrin merkezi yerlerine kurulan bu mekanlara ücretsiz girebilen taraftarlar, kurulan dev ekranlardan karşılaşmaları takip ederken, alandaki aktivitelere katılarak maç saatini bekliyor.

Fransa’daki mevcut terör tehdidi ve ülke genelinde hükümetin çıkarmaya çalıştığı yeni çalışma yasasına karşı yapılan grevlerden dolayı alınan üst düzey güvenlik önlemleri, taraftar alanlarının önünde uzun kuyrukların oluşmasına yol açıyor.

En ufak bir güvenlik açığına dahi izin vermeyen görevliler, taraftarların buluşma mekanlarının önünde geniş önlemler almış durumda. Polisin yanı sıra jandarmanın da görev yaptığı alanların girişinde futbolseverler, çantaları boşaltılarak ve tek tek aranarak içeri alınıyor.

UEFA’nın sorumluluğundaki bu alanlara kesici ve delici aletlerin yanı sıra sıvı içeceklerin alınmasına bile izin verilmiyor.

Buna karşın Fransa’nın üçüncü büyük kenti ve gastronominin başkenti olarak adlandırılan Lyon’daki 20 bin kişilik taraftar alanında, önceki gün meydana gelen bıçaklı kavganın önüne geçilemedi.

Medyaya yansıyan haberlere göre Fransa’nın 15 Haziran'da son dakikalarda attığı gollerle Arnavutluk’u 2-0 yendiği maçtan sonra Lyon’daki taraftar alanında çıkan tartışmada iki kişi bıçaklandı.

Biri Belçikalı diğeri ise Fransız vatandaşı olan yaralıların durumunun iyi olduğu belirtilirken, medya organları güvenlik önlemine karşın kesici aletin içeriye nasıl sokulduğunu eleştirmekten geri durmadı.


- Taraftlarlar büyük ilgi gösteriyor


Sabah erken saatlerden itibaren futbolseverlerin büyük çoğunluğu, taraftar alanlarının yolunu tutuyor.

Alana girenler farklı etkinliklere iştirak ederek zaman geçirebiliyor. Kimisi dev ekranlarda maçları takip ederken, kimileri de farklı sponsor firmaların kurduğu stantlardaki oyunlara eşlik edebiliyor.

Özel misafirler için podyumun konulduğu alanda farklı yaş gruplarındaki taraftarlara futbol yeteneklerini sergileme imkanı da sunuluyor. Penaltı atışları gibi yarışmalara katılan futbolseverler, farklı şekillerde ödüllendiriliyor.

Gece yarısına kadar açık kalan alanlarda, maç saatleri dışında taraftarları eğlendirebilmek için konserler ile dans ve havai fişek gösterilerinin yanında kültür ve sanat temalı aktiviteler de düzenleniyor.

Yorumlar