"Futbolcularımın sonuna kadar arkasındayım"

- Kartalspor Teknik Direktörü Demirtaş: "Bariz kazanabileceği maçta, hiç kimse böyle bir şey yapmaz" - Takım kaptanı Uğur Utlu: "Maçı sabote ettiğimiz söyleniyor. Benimle ilgili suçlamaları kanıtlayabilirlerse hemen futbolu bırakırım" - Futbolcu Anıl Şahin: "Tarsus İdmanyurdu maçını sattığımız ve sabote ettiğimiz şeklinde iftiralar atıldı. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz"

Google Haberlere Abone ol
"Futbolcularımın sonuna kadar arkasındayım"


İSTANBUL (AA) - EMRAH OKTAY - Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta son hafta, iddiası olmayan son sıradaki Tarsus İdmanyurdu ile 1-1 berabere kalarak küme düşen ve sonrasında yaşanan olaylarla gündeme gelen Kartalspor'un teknik direktörü Saadettin Demirtaş ve futbolcular, yaşadıklarını anlattı.

AA muhabirine açıklamada bulunan Demirtaş, Tarsus İdmanyurdu mücadelesini sabote ettikleri iddia edilen oyuncularının arkasında olduğunu söyledi.

Demirtaş, ligin son haftalarında gösterdikleri performansa vurgu yaparak, "Futbolcularımın sonuna kadar arkasındayım. Bariz kazanabileceği maçta, hiç kimse böyle bir şey yapmaz." diye konuştu.

Kartalspor Kulübüne 12 yaşında girdiğini anlatan 47 yaşındaki teknik adam, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 35 senedir bu kulübün içindeyim. Kartallıyım ve Kartalspor Kulübünü çok seviyorum. Takımın kümede kalmasını benden çok isteyen kişi olamaz. İlk şampiyonluğunda ben vardım, son olayda da ben varım. Son 9 hafta çok zor bir görev üstlendik. Elimizde yakan top vardı. Futbolcu kardeşlerimizin ve yöneticilerimizin emeği var. Bu sürede çok güzel işler yaptık ama son maçı kazanmalıydık. Son maça bakıp değerlendirmek çok yanlış."


- Futbolculardan açıklama


Kartalspor takımının kaptanı Uğur Utlu, futbolculardan Anıl Şahin ve Göktuğ Taşbulak, kendileri hakkında yapılan suçlamaların kanıtlanması durumunda futbolu bırakacaklarını söyledi.

Kaptan Uğur, küme düştükleri için büyük bir üzüntü içinde olduklarını belirterek, "Sezon başından beri iyi bir mücadele gösteremedik ve taraftarımızı mutlu edemedik. Hangi futbolcu küme düşmek ister? Takım, hocalarımız ve yönetimdeki bazı ağabeylerimizle elimizden geleni yaptık. Bizi asıl üzen nokta, atılan iftiralar." diye konuştu.

Kartalspor altyapısından yetişen Uğur, haklarında son hafta oynadıkları Tarsus İdmanyurdu maçını sabote ettikleri yönünde iddialar bulunduğunu hatırlatarak, "Maçı sabote ettiğimiz söyleniyor. Bu takımın altyapısından yetişmiş, 2 sezondur da kaptanlığını yapan oyuncuyum. Burada bir lira yokken de play-off oynadım. Bu sezon da terimin son damlasına kadar mücadele ettim. Benimle ilgili suçlamaları kanıtlayabilirlerse hemen futbolu bırakırım. Federasyona gider ve lisansımı yırtarım. Her konuda benim vicdanım rahat. Benim ve Anıl'ın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan para aldığımız iddia ediliyor. Bunlar, asılsızdır." ifadelerini kullandı.

Takım kaptanı olarak futbolcuların hakkını savunduğu için suçlu duruma düştüğünü ileri süren Uğur, "Kaptan olduğum için takımımı savunmak zorundayım. Peşinatını almayan oyuncular var. Onların hakkını savunmakla mükellefim. Sadece bant takarak kaptan olunmuyor. Ne sorun varsa, onu yönetime bildirdim. Bundan dolayı da suçlu ben oldum. 4-5 gündür yemek yediğim yok. Günlerdir ağlıyorum. Bunların hesabını nasıl verecekler." şeklinde görüş belirtti.

Futbolcu Anıl Şahin, Kartalspor Kulübü Başkanı Taner Özdemir'in yaptığı açıklamaların kabul edilebilir olmadığını belirterek, "En ufak bir kanıtları varsa, futbolu bırakmaya razıyım. Yapılan suçlamalar, gerçeği yansıtmamaktadır. Bizi en çok üzün şey, iftiralar. Tarsus İdmanyurdu maçına kazanmak için çıktık ama olmadı. Kazanamadık ve bu yüzden küme düştük. Sonrasında maçı sattığımız ve sabote ettiğimiz şeklinde iftiralar atıldı. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Oyuncu Göktuğ Taşbulak ise haklarında birçok suçlama yapıldığına değinerek, "Bunların sonunun gelmesi gerekiyor. Şerefimizle mücadele ettik. Ancak Allah nasip etmedi. Bizim maçı sattığımıza dair en ufak delilleri varsa, takım olarak futbolu bırakmaya hazırız. İspatları yoksa, hukuk önünde sonuna kadar gideceğiz." şeklinde konuştu.

Adana Havalimanı'nda yaşadıklarını anlatan Göktuğ, "Adana Havalimanı'nda bazı sıkıntılar oldu. Bizim, taraftarlar karşılaşarak, olaylar çıkması için bile bile erken gittiğimiz söylendi. Uçuş kartlarımız elimizde. Uçağımız, saat 23.30'daydı. Son ana kadar taraftarların gitmesini bekledik. Havalimanında bir grup taraftar ve bir yöneticinin saldırısına uğrayınca uçağımızı saat 06.00’ya aldılar. Biz de uygun bir yer olduğu için mescitte yattık. Bunu bile ajite ettiğimizi söyleyerek, bizi daha çok yaralıyorlar." açıklamasında bulundu.

Yorumlar