Futbol takımlarının yeni gözdesi Palandöken

- Erzurum'da Palandöken Dağı eteklerinde kurulan ve bünyesinde UEFA standartlarında sahaları da barındıran yüksek irtifa kamp merkezi, Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig ile İran, Azerbaycan, Rusya ve Gürcistan başta olmak üzere farklı ülkelerden birçok futbol takımının yeni sezon hazırlıklarına ev sahipliği yapıyor - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen: "Önümüzdeki yıllarda yapacağımız yeni tesislerle burası en az 300-500 takımla, aynı Antalya gibi kamp merkezi olacak. Buraya gelip görenler zaten sezona başlarken başka bir yerde kamp yapmak yerine Erzurum'u tercih edeceklerdir"

Google Haberlere Abone ol
Futbol takımlarının yeni gözdesi Palandöken


ERZURUM (AA) - FAHRETTİN GÖK - Erzurum'da Palandöken Dağı eteklerinde kurulan yüksek irtifa kamp merkezi, sağladığı antrenman imkanları ve rakım avantajıyla Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig ile İran, Azerbaycan, Rusya ve Gürcistan başta olmak üzere farklı ülkelerden futbol takımlarının sezon hazırlıklarını yaptıkları adres oldu.

Yüksek rakımda olması ve yaz mevsiminde serin havası dolayısıyla futbol takımları için avantaj sağlayan Erzurum, Büyükşehir Belediyesince 2014'te inşa edilmeye başlanan ve resmi açılışı geçen yıl yapılan Palandöken Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ile yurt içi ve dışından çok sayıda futbol takımına, sezon öncesi hazırlıklarına ev sahipliği yapıyor.

Günün her saati antrenman yapabilme imkanına sahip 75 bin metrekare alan üzerinde kurulu, 4'ü UEFA standartlarındaki 5 sahada çalışan takımlar, ayrıca 2 bin rakıma sahip merkezde düşük oksijen oranında yaptıkları güç çalışmalarıyla dayanıklılıklarını artırma imkanı buluyor.


- "Gelip gören bir daha başka yerde kamp yapmayacak"


Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yılda spor camiasına kazandırdıkları merkezde son derece profesyonel bir yapı oluşturulduğunu söyledi.

Göreve geldiklerinde "Erzurum yüksek irtifalı kamp merkezi olacak" şeklinde sloganları olduğunu hatırlatan Sekmen, "Bütün spor dallarındaki takımlar, sezona yüksek irtifalı yerlerde kamp yaparak hazırlanır. Fizik, kondisyon bakımından gerekli çalışmaları yaptıktan sonra sezona girer. Erzurum da buna çok uygun yerlerden bir tanesi. Şu anda bulunduğumuz yer 2 bin metre. Erzurum'un iklimi, sıcak olsa bile nem olmaması dolayısıyla kamplar için çok uygun bir yer." diye konuştu.

Sekmen, kamp merkezinin aynı zamanda kış sporları ve turizmi merkezi Palandöken'deki otellere yakınlığının da bir avantaj olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Türkiye'den Spor Toto Süper Lig, PTT 1. Lig başta olmak üzere farklı liglerden takımlar ile İran, Gürcistan, Ermenistan'dan takımlar burada kamp yaptılar. 2014-2015 sezonunda 37, 2015-2016 sezonunda 70 takım burada kamp yaptı. İnşallah bu yıl da hedefimiz 50'nin üzerinde takımı burada ağırlamak ama önümüzdeki yıllarda yapacağımız yeni tesislerle burası en az 300-500 takımla aynı Antalya gibi kamp merkezi olacak. Buraya gelip de görenler zaten sezona başlarken başka bir yerde kamp yapmak yerine Erzurum'u tercih edeceklerdir. Erzurum, iklimi, doğal şartları, şehre yakınlığı ve fiyatı bakımından cazip yerlerden biri konumunda. İnanıyorum ki bu sezonda yine hedefi yakalayacağız. Bu kamp merkezi, tanınır, bilinir hale gelecek."

Futbol takımlarının yanı sıra merkezin güreş, basketbol ve voleybol gibi diğer tüm spor branşlarındaki takımlara hizmet verebilecek nitelikte olduğunu dile getiren Sekmen, bu yönde de tanıtımları sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar