Fransa'dan İsviçre'ye Gol Yağmuru

E Grubu ikinci maçında kupanın favorilerinden Fransa, İsviçre karşısında ezici bir üstünlük kurdu ve maçı farklı kazandı: 5-2.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'dan İsviçre'ye Gol Yağmuru

FIFA 2014 Dünya Kupası E Grubu 2. maçında Fransa, gol düellosu şeklinde geçen maçta İsviçre'yi 5-2 mağlup ederek puanını 6'ya çıkardı ve liderliğe oturdu.

2014 Dünya Kupası E Grubu maçında Fransa, İsviçre'yi 5-2 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve 6 puana yükselerek ikinci tura çıkmayı garantiledi.

E Grubu'nda ilk maçlarını kazanan iki takımın mücadelesi gol düellosuna döndü. Gülen taraf ise 5-2'lik galibiyetle Fransa oldu. Dünya Kupası'na oldukça iddialı gelen Fransa, 3-0'lık Honduras galibiyetinin ardından İsviçre karşısına da mutlak favori olarak çıktı. İsviçre ise duraklama anlarında bulduğu golle yendiği Ekvador'un ardından, Fransa'yı da yenerek grupta rahatlamak istediği maçı farklı kaybetti.

Fransızlar, İsviçre karşısında mücadeleye hızlı başladı ve 17. dakikada Valbuena'nın kullandığı köşe vuruşuna iyi yükselen Giroud, yaptığı etkili kafa vuruşuyla takımını İsviçre karşısında 1-0 öne geçirdi.

Bu golün şokunu üzerinden atamayan İsviçre, 1 dakika sonra 2. golü de kalesinde gördü. 18. dakikada İsviçre savunmasından kaptığı topla ilerleyen Benzema, soldan hareketlenen Matuidi'nin önüne bıraktı. Matuidi de yerden sert bir vuruşla skoru Fransa adına 2-0'a taşıdı.

Fransa 32. dakikada penaltı kazandı. Soldan ceza sahasına giren Karim Benzema, Djourou'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Benzema, kaleciyi geçemedi. Ancak kaleci Benaglio'dan dönen top Yohan Cabaye'ın önüne düştü. Cabaye'ın boş kaleye vuruşu da üst direkte patladı ve Fransa aynı dakika içinde 2 fırsattan yararlanamadı.

Fransa, devre bitmeden 3. golü bulmayı başardı. Sol taraftan yaklaşık 40 metre topu süren Giroud, ceza sahasına hareketlenen Valbuena'ya bıraktı. Valbuena da düzgün bir vuruşla skoru 3-0 yaptı.

Fransızlar üst üste goller kaçırırken, beklenen 4. gol 67. dakikada geldi. Pogba'nın pasına hareketlenen Benzema, İsviçre savunmasından seken topu iyi takip etti ve sert bir vuruşla skoru 4-0'a taşıdı.

73. dakikada Karim Benzema bir kez daha skora etki etti. Bu defa Benzema, Moussa Sissoko'nun önüne bıraktı. Sissoko da sert bir vuruşla Fransa'nın 5. golüne imzasını attı.

İsviçre, 5-0 geride olmasına rağmen maçı bırakmadı ve 2 gol birden bularak averajını düzeltmeye çalıştır. Önce 81. dakikada Dzemaili'nin frikik golü, sonra da 87. dakikada Xhaka'nın şık vuruşuyla gelen gol mücadelenin skorunu belirledi: 5-2.

Fransa, E Grubu'nda oynadığı 2. maçı da kazanarak gruptan lider çıkma yolunda büyük bir avantaj elde etti. İsviçre de 2. tur şansını son maça taşıdı. Gruptaki son maçlar 25 Haziran Çarşamba günü Honduras-İsviçre ve Ekvator-Fransa arasında oynanacak.

Bu arada maçın bitiş düdüğünden sadece birkaç saniye sonra Karim Benzema'nın, İsviçre ağlarına gönderdiği top 'gol' değeri kazanmadı.

Yorumlar