Fransa Milli Takımı'nda oruca yeşil ışık

Brezilya'da devam eden FIFA 2014 Dünya Kupası'nın bu yıl Ramazan'a denk gelmesi, Müslüman futbolcuların oruç tutup tutamayacağı tartışmalarını da beraberinde getirdi. Kadrosunda Karim Benzema, Musa Sissoko ve Bakary Sagna gibi Müslüman futbolcuları...

Google Haberlere Abone ol
Fransa Milli Takımı'nda oruca yeşil ışık

Brezilya'da devam eden FIFA 2014 Dünya Kupası'nın bu yıl Ramazan'a denk gelmesi, Müslüman futbolcuların oruç tutup tutamayacağı tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Kadrosunda Karim Benzema, Musa Sissoko ve Bakary Sagna gibi Müslüman futbolcuları barındıran Fransa Milli Takımı'nın Teknik Direktörü Didier Deschamps, oruç kararını futbolcularına bıraktığını söyledi.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Deschamps, "Bunlar hassas konular. Ben hiçbir dayatmada bulunmayacağım. Herkesin dinine saygı duyuyoruz. Oyuncular bu duruma alışkın. Herkes kendi durumuna göre uyum sağlayabilir." ifadelerini kullandı.

Birçok Müslüman oyuncunun top koşturduğu Fransa Milli Takımı'nda oruca bakışın nasıl olduğuna ise Milli Takım'ın eski doktoru Fabrice Bryand açıklık getirdi. Fransız medyasına konuşan Bryand, Fransa Milli Takımı'nda çok sık karşılaşılan durum için, "İki seçenek var. Ya oyuncu oruç tutacağını açıklıyor. O zaman oruç tutmak isteyen oyuncuların antrenmanlarını ona göre düzenliyoruz. Bazen de oyuncu dini otoritelerin de görüşünü alarak orucunu erteleyebiliyor." diye konuştu.

Dünya Kupası'nda Fransa'nın yanı sıra ikinci tura çıkmayı başaran başta Cezayir olmak üzere, Nijerya, Belçika, Almanya ve İsviçre gibi ülkelerin kadrosunda birçok Müslüman futbolcu bulunuyor.

Son olarak Alman Milli Takımı'nın yıldızı Mesut Özil'den sonra Belçika'nın Fas asıllı oyuncusu Nacer Chadli de maç ve antrenmanların olduğu günlerde oruç tutmayacağını açıklamıştı. CİHAN

Yorumlar