Fransa gol çizgisi teknolojisinin kullanıldığı maçta Honduras'ı rahat geçti

FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası E Grubu maçında Fransa, Honduras'ı 3-0 mağlup etti.Maçın 43. dakikasında Mathieu Valbuena'nın ortasını kontrol etmeye çalışan Paul Pogba'ya Wilson Palacios'un arkadan yaptığı faulü hakem Sandro Meira Ricci...

Google Haberlere Abone ol
Fransa gol çizgisi teknolojisinin kullanıldığı maçta Honduras'ı rahat geçti

FIFA 2014 Brezilya Dünya Kupası E Grubu maçında Fransa, Honduras'ı 3-0 mağlup etti.

Maçın 43. dakikasında Mathieu Valbuena'nın ortasını kontrol etmeye çalışan Paul Pogba'ya Wilson Palacios'un arkadan yaptığı faulü hakem Sandro Meira Ricci penaltı olarak değerlendirdi. Ayrıca Wilson Palacios'u da ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan attı. Topun başına geçen Benzama etkili bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

İlk yarı bu sonuçla sona ererken ikinci yarının hemen başında Benzema'nın şutunda direğin içine çarpıp çizgi boyunca gittikten sonra kaleci Valladares'in içeriye itip sonra çıkardığı top tartışmaya yol açtı. Oyunun birkaç dakika durmasına neden olan pozisyon sonrası ilk kez gol çizgisi teknolojisinden yararlanıldı. Brezilyalı hakem Sandro Ricci, gol çizgisi teknolojisi ile incelediği pozisyon sonrası topun çizgiyi geçtiğine hükmetti. Bu golden sonra iyice rahatlayan Fransa, 72. dakikada Debuchy'nin savunmadan dönen şutunu değerlendiren Karim Benzama ile 3-0 üstünlüğü yakaladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmazken, sahadan 3-0 galip ayrılan Fransa E Grubunda ilk sıraya yerleşti.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Fransa Milli Takımı Teknik Direktöü Didier Deschamps, Dünya Kupası'na iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Agresif bir ekibe karşı oynadıklarını belirten Deschamps, Dünya Kupası'nda bir maç kazanmak kadar güzel bir şey olmadığını vurguladı. Didier Deschamps, İsviçre ile yapacakları zorlu maçı da kazanarak rahatlamak istediklerini belirtti.

Stad: Beira Rio

Hakemler: Sandro Ricci, Emerson De Carvalho, Marcelo Van Gasse, Peter O Leary,

Fransa: Hugo Loris, Mamadou Sakho, Mathieu Debuchy, Patrice Evra, Raphael Varane, Yohan Cabaye (Dk 65 Rio Mavuba), Blaise Matuidi, Paul Pogba (Dk 57 Moussa Sissoko), Antonie Griezmann, Mathieu Valbuena (78 Oliver Giroud), Karim Benzema

Honduras: Noel Valdares, Maynor Figueroa, Victor Bernardez (Dk 46 Osman Chavez), Emilio İzaguirre, Brayan Beckeles, roger Espinoza, Andy Najar (Dk 58 Jorge Claros), Wilson Palacios, Luis Garrido, Carlos Costly, Jerry Bengtson (Dk 46 Boniek Garcia)

Goller: Dk. 45 ve 78 Karim Benzema, Dk. 78 Noel Valladeres (kk)

Sarı Kartlar: Dk. 7 Patrice Evra, Dk. 28 Paul Pogba (Fransa), Dk. 28 Wilson Palacios, Dk. 45 Yohan Cabaye, Dk. 53 Boniek Garcia, Dk. 83 Luis Garrido (Honduras).

Kırımı Kart: Dk. 43 Wilson Palacios (Honduras) CİHAN

Yorumlar