"Format değişikliği sürpriz takımları ortaya çıkaracak"

- Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Onan: "THY Avrupa Ligi'nde, eski sistemde her takımın Top 16'ya kadar toparlanma zamanı vardı. Bugün ise tüm ekiplerin iyi bir başlangıç yapmaları gerekiyor" - Çek oyuncu Vesely: "Bu sezon kaldığımız takdirde, Dörtlü Final'i taraftarlarımızın önünde oynamak bizim için büyük motivasyon olacak"

Google Haberlere Abone ol
"Format değişikliği sürpriz takımları ortaya çıkaracak"


İSTANBUL (AA) - EMRE DOĞAN - Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, THY Avrupa Ligi'nde değişen formatın ardından, sezona iyi başlamanın önem kazandığını söyledi.

Ömer Onan, THY Avrupa Ligi'nin yeni sistemi konusunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, "THY Avrupa Ligi'ndeki formatın değişmesiyle sürpriz takımlar ortaya çıkacak. Eski sistemde, her takımın Top 16'ya kadar toparlanma zamanı vardı. Bugün ise tüm ekiplerin iyi bir başlangıç yapmaları gerekiyor." diye konuştu.

Lig usulüne göre oynanacak 16 takımlı turnuvada, her karşılaşmanın çok önemli olacağını vurgulayan Onan, "Biz takım iskeletini koruduk. İki de transfer yaptık. Bu bizim için avantaj. Sezon hazırlıklarımız da verimli geçti. Liglerin başlamasını bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Mevcut kadronun korunması, özellikle de Ekpe Udoh ve Jan Vesely'nin takımda kalması için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Onan, "Başkan Aziz Yıldırım büyük fedakarlıklar yaptı. Ana sponsorumuz da yok. Oyuncuların takımda kalmak istemesi de burada önemli bir faktör. Bu salon ve takımda oynamak oyuncuların hoşuna gidiyor. Seneye onları takımda nasıl tutabileceğimizi bilmiyorum çünkü Amerikan Basketbol Ligi'ndeki (NBA) ücretler çok yükseliyor." şeklinde konuştu.

Sarı-lacivertli takımın yeni sezon için fazla transfer yapmamasıyla ilgili olarak da Ömer Onan şunları kaydetti:

"Bu sezon, transfer yapmamızı gerektirecek bir durum yoktu. THY Avrupa Ligi final karşılaşmasında, normal sürenin son saniyesinde top sağa ya da sola sekse bu takım şampiyon olacaktı. Takip edip, kadromuza kattığımız oyunculardan James Nunnally iyi bir skorer. Ahmet Düverioğlu da genç bir arkadaşımız. Eğer kendini geliştirirse Türk basketboluna uzun yıllar hizmet edecektir."


- Vesely: "İki transfer yeterli oldu"


Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın Çek pivotu Jan Vesely, bu sezon Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin birçok ekibinin iyi transferler yaptığını ancak en güçlü olarak nitelendireceği bir takım bulunmadığını belirtti.

THY Avrupa Ligi'nde 2 yıldan bu yana çok başarılı olduklarını vurgulayan 26 yaşındaki oyuncu, "Geçen sezon final maçını son anda kaybettik. Bu sezon kaldığımız takdirde, Dörtlü Final'i taraftarlarımızın önünde oynamak bizim için büyük motivasyon olacak." diye konuştu.

Temmuz ayında, NBA hakları saklı kalmak kaydıyla sarı-lacivertli takımla 3 yıllık sözleşme imzalayan Vesely, takımda kadronun korunmasıyla ilgili olarak, "Takıma 2 yeni oyuncunun katılması bizim için yeterli oldu. Zaten çok fazla transfer yapılmasına da gerek yoktu." ifadelerini kullandı.

Yorumlar