Finlandiya'yı 3-1 yenen Filenin Sultanları Avrupa finallerinde

Salon: İzmir Atatürk Voleybol SalonuHakemler: Ignat Mitev (Bulgaristan), Eldar Aliyev (Azerbaycan)Türkiye: Gamze (2), Gözde (17), Bahar (10), Seda (15), Güldeniz (7), Büşra (8), Merve (L), Çağla, Yeliz (2)Finlandiya: Eeva Puukka (9), Kaisa Alanko...

Google Haberlere Abone ol
Finlandiya'yı 3-1 yenen Filenin Sultanları Avrupa finallerinde

Salon: İzmir Atatürk Voleybol Salonu

Hakemler: Ignat Mitev (Bulgaristan), Eldar Aliyev (Azerbaycan)

Türkiye: Gamze (2), Gözde (17), Bahar (10), Seda (15), Güldeniz (7), Büşra (8), Merve (L), Çağla, Yeliz (2)

Finlandiya: Eeva Puukka (9), Kaisa Alanko (1), Noora Kozsenen (10), Laura Pihlajamaki (8), Elina Solomaki (10), Paulina Vilponen (18), Roosa Koskelo (L), Antikaninen, Saana Koljonen, Eveliina Vilponen, Pia Korhenen (4)

Setler: 18-25, 25-21, 25-17, 25-15

Süre: 101 dakika (25, 28, 26, 22)

2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası A Grubu 2. Ayağında mücadele eden Filenin Sultanları 98 dakika süren mücadelede Finlandiya'yı 3-1 yenerek gurubunu lider tamamlamayı garantiledi.

Bayan Voleybol Milli Takımı böylece 25 Eylül-4 Ekim 2015 tarihlerinde Belçika ve Hollanda'nın ortaklaşa düzenlenleyeceği 2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkını elde etmiş oldu.

Farklı bir oyuncu kardosuyla maça başlayan Türkiye rakibinin etkili savunması karşısında oldukça zorlandı. Arka alanda savunma sıkıntısı yaşayan ay yıldızlılar 8-4 ve 16-11 teknik molaları geride tamamladı. Orta hücumlarda etkili olan Finlandiya 25 dakikada süren seti 25-18. Kazandı.

İkinci setin başında yine tutuk olan ve hücumlarda topu öldürmekte zorlanan milliler setin son bölümünde Seda ile canlandı. Üst üste sayılar alan Filenin Sultanlar 28 dakika süren seti 25-21 kazanarak skoru 1-1'e getirdi.

Üçüncü setin başında karşılıklı sayılar vardı. Milli takımın sayı yükünü çeken Seda yine etkili oynadı. Orta hücumlarda ve bloklarda Bahar yüksek yüzdeyle oynadı. 26 dakika süren seti 25-17 kazanan milliler 2-1 öne geçti.

Set avantajını yakalayan ay yıldızlı ekip dördüncü sette de rakibine oranla daha iyi mücadele etti. Arka alandan gelen manşetleri iyi hücumla değerlendiren Türkiye 22 dakikada süren bu seti 25-15 maçı ise 3-1 kazandı.

Maçın ardından önemli olanın 2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası’na gidebilmek olduğunu ifade eden Bayan Milli Takımlar Başantrenörü Massimo Barbolini, "Finlandiya çok iyi bir takım, onları tebrik ediyorum. Yaklaşık bir saat boyunca bizi çok zorladılar. Ama ikinci sette ritmimizi değiştirdik ve böylece finallere gitmeye hak kazandık. İlk hedefimiz bunu başarmaktı. Elemelerde bir maç daha varken Avrupa Şampiyonası’na gitmeyi garantilemek iyi bir takım olduğumuz anlamına geliyor. Bu turnuvada gördük ki her maçımızda yüzde 100’ümüzü vererek oynamalıyız. Finallere gitmeye hak kazandığımız için çok mutluyuz." yorumunu yaptı.

2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası için yorum yapmanın erken olacağını dile getiren Barbolini, finallerin çok zorlu geçeceğini söyledi.

Başarılı milli sporcu Yeliz Başa ise "İlk sete istediğimiz başlangıcı yapamadık. İlk maçta rakibimizi 3-0 mağlup etmiştik. Bu maçta daha iyi oynadılar ama ikinci setten itibaren konsantre olduk ve maçı kazanmayı başardık. Finallere yükseldiğimiz için çok mutluyuz." açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin grubundaki günün diğer maçında ise Belarus, Danimarka’yı 3-0 mağlup etti.

Milli Takım, İkinci Tur Elemeleri’ndeki son maçında, yarın 19.30'da Belarus ile mücadele edecek.

CİHAN

Yorumlar