Filede rakip çok tanıdık

- FIVB Erkekler Dünya Ligi 2. seviyede Dörtlü Final'e kalma başarısı gösteren Türkiye, yarı finalde Arkas Spor Antrenörü Glenn Hoag'un çalıştırdığı ve istatistik antrenörü Murat Haktanır'ın da görev yaptığı Kanada ile karşılaşacak - Kanada Erkek Voleybol Takımı Antrenörü Hoag: - "Yarı finalde Türkiye'ye karşı oynamak tabii ki heyecan verici olacak"

Google Haberlere Abone ol
Filede rakip çok tanıdık

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - FIVB Erkekler Dünya Ligi 2. seviyede Dörtlü Final'e kalma başarısı gösteren Türkiye, yarı finalde Erkekler Voleybol 1. Lig takımlarından Arkas Spor"un antrenörü Glenn Hoag'un çalıştırdığı Kanada ile mücadele edecek.

Bu sezon değişen statüsüyle 3 seviyede oynanan FIVB Erkekler Dünya Ligi 2. seviye maçlarını Kanada'nın ardında 2. sırada tamamlayan Türkiye, ev sahibi Portekiz, Kanada ve Hollanda ile Dörtlü Final'de mücadele etme hakkı kazandı. Portekiz'deki Dörtlü Final ilk maçında Kanada ile karşılaşacak Türkiye bu maçı kazandığı takdirde bir sonraki gün finalde Portekiz-Hollanda maçının galibiyle karşılaşacak.

Türkiye'nin rakibi Kanada'yı halen Arkas Spor'da görev yapan Glenn Hoag çalıştırıyor. Murat Haktanır da Arkas Spor'da olduğu gibi Kanada Milli Takımı'nda da istatistik antrenörü olarak görev alıyor.

Kanada Milli Takımı Antrenörü Glenn Hoag, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yaz öncelikli hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na gitmek olduğunu bu nedenle milli takım sezonuna mayıs ayı ortalarında başladıklarını söyledi.

Japonya'daki elemelerde Rio'ya katılma hakkı elde ettiklerini kaydeden Hoag, şöyle konuştu:

"Daha sonra bütün yaz planlarımızı Olimpiyatlara başarılı olmak için yeniden planladık. Bu arada Dünya Ligi maçları başladı. Bu da olimpiyatlara takımı hazırlamak için iyi bir fırsattı. Her maç, her turnuvada takım kadrosunu değiştirerek oyuncuları açıkçası olimpiyatlara hazırlamaya çalışıyoruz. Takımımız her maçta çok iyi oynadı ve son güne kadar namağlup geldik. Ligi ilk sırada bitirdiğimiz ve oyuncularımın gösterdiği performanstan dolayı çok mutluyum."


- "Heyecan verici olacak"


Hoag, Dörtlü Final ilk maçında Türkiye ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Öncelikle Türk Milli Takımının finallere geleceği için çok mutlu oldum. Gösterdikleri performansla bunu hak ettiler. Yarı finalde Türkiye'ye karşı oynamak tabii ki heyecan verici olacak. Arkas Spor'daki oyuncular ve uzun zamandır çok iyi tanıdığım oyuncular karşı oynayacağız. Şimdiden onlara başarılar diliyorum."


- "Finalde karşılaşsaydık daha mutlu olurdum"


Arkas Spor ve Kanada Milli Takımı'nda istatistik antrenörü olarak görev yapan Murat Haktanır, öncelikle Türk Milli Takımı ve Kanada'nın Dünya Ligi'nde finale kalma hakkı elde ettiği için çok mutlu olduğunu kaydetti.

İki ülkenin de oynadığı oyun ve gösterdiği performansla bunu hak ettiğini bildiren Haktanır, şöyle konuştu:

"Keşke Türk Milli takımıyla finalde karşılaşsaydık o zaman çok daha mutlu olurdum ama benim görüşüm 2 takımdan aramızdaki maçı kazanan turnuvada birinci, diğeri de üçüncü olur. En azından benim içimden öyle geçiyor. Şimdiden başarılar diliyorum."


Yorumlar