FILA hakemi Atay: Derdini anlatamayan hakemi olimpik düzeyde tutmaya gerek yok

Danimarka'da yaşayan Türk asıllı FILA hakemi Lüftü Atay, olimpik hakem uygulumasındaki değişikliği olumlu bulmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
FILA hakemi Atay: Derdini anlatamayan hakemi olimpik düzeyde tutmaya gerek yok

Danimarka'da yaşayan Türk asıllı FILA hakemi Lüftü Atay, olimpik hakem uygulumasındaki değişikliği olumlu bulmadığını söyledi. Atay, "Bir hakem minderde çok kaliteli olabilir; ancak derdini anlatamayan hakemi olimpik düzeyde tutmaya gerek yok." dedi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleştirilen Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası, bugün yapılacak müsabakaların ardından tamamlanacak. Danimarka'da yaşayan Türk asıllı FILA hakemi Lütfü Atay, Türk güreşini, hakem porformanslarını ve olimpik hakem uygulumasındaki değişikliği değerlendirdi.

Lüftü Atay, Türk güreşinin dünyada bilindiğini belirterek, "Danimarka'da da Türk güreşi biliniyor. Özellikle minder güreşinde son 10 yılda Türk güreşi isminden çok söz ettirdi." ifadelerini kullandı.

Türk hakemlerinin performansıyla ilgili de konuşan Atay, "Türk hakemlerinin performansını benim değerlendirmeme gerek yok. Türk hakemlerinin birinci kategori hakemi olduğunu, dünya standartlarında hakemler olduklarını herkesten duyuyoruz." şeklinde konuştu.

Güreşte yeni kuralların ve sistemin tam anlaşılamamaktan hatalara yol açtığını söyleyen Atay, " Hakemler stresli olmazlar normalde; ancak yeni kurallar ve sistem hakemleri stresli hale getiriyor. Hakemlerin İngilizceleri de yeterli değil. Okuduklarını anlamamaktan kaynaklanan hatalar olabilir. Ben bilerek hata yaptıklarına inanmıyorum. Çünkü yaptıkları hataları da bilmiyorlar." dedi.

Olimpik hakem uygulamasındaki değişiklikle ilgili de Atay, "Bu uygulamanın pek fazla etkisini göremedik. Açıkçası benim hoşuma gitmedi. Tüm hakemler kategori bir oldu. Rusya'yı örnek alırsan, Rusya'da yüzden fazla kategori bir hakemi var. Çoğu da İngilizce bilmiyor. Neye göre kaliteyi seçeceğiz onu da anlayamadım. Ben bu yüzden sistemi uygun görmüyorum. Kategori birin üzerinde yüksek olması gerekiyor. Minderde çok kaliteli hakem olabilir, ancak derdini anlatamayan hakemi olimpik düzeyde tutmaya gerek yok." diyerek sözlerini tamamladı.
CİHAN

Yorumlar