Fikret Orman: Tapelerde konuşanlar gelsin birde yüzüme konuşssunlar göreyim

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, son günlerde kendisi hakkında çıkan tapeler için "Şahsımla alakalı sözlere üzüldüm.

Google Haberlere Abone ol
Fikret Orman: Tapelerde konuşanlar gelsin birde yüzüme konuşssunlar göreyim

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, son günlerde kendisi hakkında çıkan tapeler için "Şahsımla alakalı sözlere üzüldüm. Tapelerde benim arkamdan konuşan arkadaşların yüzlerini göreyim. Birde benim yüzüme konuşsunlar." dedi.

Beykoz'da Beşiktaşlı taraftarlarla buluşan Başkan Fikret Orman, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu. Birkaç gün önce medyada kendisi hakkında yer alan tapelerle ilgili Başkan, şunları ifade etti: "Bu konu hakkında bir defa konuşayım bir daha vermek istemiyorum. Ben ve arkadaşlarım Beşiktaş'a aday olduğumuzda Beşiktaş'ın büyük gemisi su alıyordu. Her taraftan delikleri vardı. Herkes bu geminin batacağını bizim iki ayda gideceğmizi konuşuyordu. Biz bu gemiyi yüzdüreceğimize inandık. Borçlar, hacizler, davalar hepsininin üstünden gelmeyi başardık. Bizim tek amacımız bu gemiyi istediğimiz limana getirmekti. Beşiktaş'ı Avrupa'da dünya kulübü yapabilmek için vargücümüzle çalışıyoruz. Rakiplerimizi saygılı olduk. Kimseyle kavga etmedik. Bilmediğimiz yol üzerinde tayfunlar, boralar oldu. Siyaseten olaylar oldu. Stadımızın yıkımı sırasında gezi olayları gelişti. Birçok olaylarla karşı karşıya geldik. Beşiktaş bizim işimiz spor kulubü olarak sporla alakalı bir kulübüz. Derdimiz kendimizi aşıyor. Kendi dertlerimizle uğraşıyoruz. Siyaseten olaylar bizim dışımızda gelişsin bu işlerin içinde camia olarak olmak istemiyoruz. Bunun haricinde bu doğrultuda gitmeye devam edeceğiz. Bu stat bitecek en kısa sürede bunu başaracağız. Tabiki zorluklar oldu. Camiamız içinden de oldu gün gelir onları bir gün anlatırım. Tapelerde şahsımla alakalı sözlerle üzüldüm. Avukatlarım maddi ve manevi davalar açıyor. Tapelerde benim arkamdan konuşan arkadaşların yüzlerini göreyim. Birde benim yüzüme konuşsunlar onları bir göreyim. Ama biz doğru rotamızda gidiyoruz. İnönü Stadı'nın yapımında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilk günden beri bize destek oldu. Birçok bakan engellemeye çalışmasına rağmen Başbakan'ın desteği olmasa bu stadın izni alınıp, inşaatını başlayamazdık. Biz yeni stadımızı yasal olarak yapıyoruz. Projelerimizde devletin bir kuruşu yoktur. Hepsi bizim kendi paramızdır."

"ŞAMPİYONLUK HEDEFİ"

Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk hedefleri konusunda da iddialı açıklamalarda bulunan Fikret Orman, "Biz şampiyonluğu hedefliyoruz da hakemler. Ben hala ligi şampiyon olarak bitereceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Beşiktaş üzerine bu sezon oyunlar oynandığını iddia eden Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sene görüyorsunuz Galatasaray maçı ile üzerimize oynanmaya başladı hala devam ediyor. Bu sene en çok mağdur olan kulüp biziz. Rizespor maçında da gözüktü biz ne zaman birşey yapmaya kalkışsak dur deniliyor. Bizim maçımıza genç hakem veriliyor. Nedeni ise kokart takacakmış. Neden genç hakem bizim maça verilirir test edilir. TFF'nin hakem hocasını İstanbul'daki maçlarımızda görmezken onu orada gördük. Her olayda sahası kapatılan kulüp başkanı olarak emek ve alınterimizi yazık diyorum."

Orman, cezaları nedeniyle bu hafta kendi sahalarında kadın taraftarının önünde oynayacaklarını fakat onların kötü tezahüratlarından dolayı sahalarının yeniden kapandığını bu nedenle TFF'den hafta sonundaki maçta seyircisiz oynama talebinde bulunacaklarını da kaydetti.
Başkan Fikret Orman, Vodafon Arena Stadı'nın ağustos ayında bitmesi için gayret ettiklerini de ifade etti.

"ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE BİZ BİRİNCİ OLARAK GİDECEĞİZ"

Fikret Orman, Şampiyonlar Ligi'ndeki statü ile igili de şunları ifade etti: "Şampiyonlar Ligi'nin özel statüsü var; Birinci takım direk 2.ön eleme oynuyor. Bendeki bilgi ise "Birinci ve ikinci gider" şeklindeydi. UEFA'ya bir yazı yazıp sorduk. Aldığımız cevap; Kimin gideceğini TFF bildiriyor. Fenerbahçe cezalı olduğu için ligi 2.bitiren ya da 3.bitiren de gidebilir. Biz birinci olarak gideceğimiz için öyle bir endişemiz yok."

Öte yandan bir vatandaşın 'Yıldırım Demirören'den hesap soracak mısnız ?" sorusuna ise Başkan Orman, "Hesap sorma konusunda en az 50-60 defa cevap verdim. Bu bir süreç ve özellikle Yıldırım Demirören konusunu iyi yönettiğini düşünüyorum. Yıldırım Demirören uzaydan gelmedi Beşiktaş Genel Kurul Üyeleri seçti ve bu süreç Beşiktaşlıların gözü önünde yapıldı. O dönemde tribünler "Çıldırt bizi başkan hoplat bizi başkan" diye inledi. Biz doğru bir yolda olduğumuza inanıyorum Yıldırım Demirören ve ailesi Beşiktaş ile barışsın verdikleri parayı bağış yapsın iyi bir Beşiktaşlı olarak bunu yapacaklarına inanıyorum. Kimseden korkum yok. Yaptıklarımı Beşiktaş menfaati için yapıyorum. Seçimde Yıldırım Demirören 2013'te beni değil rakibimi destekledi. Yaptıklarım Beşiktaş içindir kimseden korkum yok." CİHAN

Yorumlar