Fikret Orman: Soma'da madenciler için toplu konut yapacağız

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Soma’da hayatını kaybeden madenciler için Beşiktaş Belediyesi ile birlikte ortak bir konut projesi yapmak istediklerini söyledi.    Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş...

Google Haberlere Abone ol
Fikret Orman: Soma'da madenciler için toplu konut yapacağız

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Soma’da hayatını kaybeden madenciler için Beşiktaş Belediyesi ile birlikte ortak bir konut projesi yapmak istediklerini söyledi.

    Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar ile birlikte bugün Soma'ya gitti. Soma’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Orman, çok üzüntülü olduklarını belirterek, “Vefat eden kardeşlerimize Allah rahmet eylesin. Allah ailelerine sabır versin. Türkiye’nin en eski ve en köklü sivil toplumu olan Beşiktaş Kulübü, her toplumsal olaylarda çok duyarlıdır. Depremlerde de Van’da ve Elazığ’daydık. Elimizin uzandığı her yerde bir Beşiktaş olarak olmaya gayret ediyoruz. Bugün de Soma’ya geldik. Çok üzüntülüyüm. Söylenecek fazla bir kelime bulamıyorum. Belediye başkanımızın bir projesi var burada bir Beşiktaş sitesi, evleri yapalım diye. Madenci kardeşlerimizin ailelerine verelim diye. Bizde buna tüm katkıyı sağlayacak. İlk yönetim kurulu toplantısında gündeme getireceğiz. Bu yarayı sarmak mümkün değil ama bir nebze de olsa bir katkımız olsun istiyoruz. Çok fazla da uzatmak istemiyorum Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine ve Türk ulusuna sabır diliyorum.” diye konuştu.

    Yarın oynanacak olan Gençlerbirliği maçının gelirlerinin de Soma’ya aktarılma kararının alınması ile ilgili ise Fikret Orman, “İlk o dakika yapmış olduğumuz bir plandı. Olayı duyar duymaz aldığımız karardı. Bunu üzerine bir proje daha geliştirip paraları buradaki konutlara aktarmak istiyoruz. Çok daha proje ortaya koyacağız.” dedi.

CİHAN

Yorumlar