Fikret Orman: Devre arasında gerekli takviyeleri yapacağız

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, devre arasında takıma katkı sağlayacak oyuncular transfer edeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Fikret Orman: Devre arasında gerekli takviyeleri yapacağız

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, devre arasında takıma katkı sağlayacak oyuncular transfer edeceklerini söyledi.

Siyah-beyazlı kulüp, Koç Topluluğu şirketlerinden; Aygaz AŞ., Arçelik AŞ. ve RMK Marine ile sponsorluk anlaşmaları imzaladı. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'ndeki sponsorluk anlaşmasına Başkanı Fikret Orman, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Aygaz Genel Müdürü Yağız Eyüboğlu ve RMK Marine Genel Müdürü Can Öztürk’ün katıldı.

Beşiktaş Kulübü için önemli bir gün yaşadıklarını ifade eden Başkan Orman, "Koç Grubu 3 tane branşımıza sponsor olarak destek oluyor. Koç grubu 10 yıl aradan sonra tekrar Beşiktaş Kulübü ile sponsorluk anlaşması yaparak geri dönmüştür. Beko markası Beşiktaş için önemli markadır. Beko'nun gelmesiyle nostajliyede de önem verdiğimiz bir durumdur. Beko yıllar önce bizim sponsorumuzdu. Beko ile 5 yıllık sponsorluk anlaşması yapıyoruz. Bugün Koç Grubu ile yapılan anlaşma ile hentbol takımımıza ilk defa sponsorluk anlaşması yapmış oluyoruz. Geçen sezon tekerlikli basketbol takımına RMK Marine, tekrar sponsorluğuna devam ediyor. Voleybolda sponsorumuz. Onun dışında tüm branşlarda 3 yıllık sponsorluk anlaşmamızı doldurduk. Başarımızı değer katacak firmalarla sürdürmek istiyoruz." diye konuştu.

Başkan Orman, Koç Holding Onursak Başkanı Rahmi Koç'un her zaman kendisini aradığını ve Beşiktaş'ın durumu hakkında konuştuklarını ifade etti. Orman, sponsorluk anlaşmasının 42 milyon TL'nin üzerinde olduğu açıklandı.

İmza töreninin ardından basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını da cevaplandıran Başkan Orman, devre arasında takıma yapılacak takviyeler konusnuda ise, şunları ifade etti: "Kimse gerçeklerden uzaklaşmasın. Beşiktaş'ın ikinci yarı maçları nerede oynayacağı muamma. Kasımpaşa Kulubü ile yaşanan gerginlik bizi rahatsız etti. Beşiktaş'ın stadı yok, maçları nerede oynayacağmı soru işareti. Rakipler stat gelirlerinden 100 milyon TL gelir elde ederken Beşiktaş bu gelirden mahkum. Hatta saha kapandığı için cepten para harcıyor. Bizim birinci hedefimiz Beşiktaş'ın güvenilir bir kurum olduğunu ve borçlarını ödeyen bir kurum olmasıdır. Biz buna hassasiyet gözteriyor. Medyada artık 'Beşiktaş'ta borçlar ödenmiyor', 'Başkan cebinden para verdi' şeklinde haberler çıkmıyor. İkinci hedefimiz stadımızı bir an önce bitirmektir. Sezon başında yeni bir kadro oluşturduk ve buna yatırım yaptık. Tabiki takıma takviyeler yapacağız. Beşiktaş'ta oynayan her oyuncu yıldızdır. Takıma katkı sağlayacak oyuncular almaya çalışacağız. Şartlar ve şekli bize olduğu şeklinde oyuncular alacağız. Al şu oyuncuyu ona imza at, sonra ödeme faiziyle üç misli öde. Bu bizim yapacağımız işler değildir. Onu eskiler yapıyordu."

Başka bir gazetecinin "Beşiktaş ikinci yarı maçlarını nerede oynayacak ?" sorusuna ise Fikret Orman, "Hangi statta oynayacağımız bugünün problemi değil. Şubat ayının problemidir. Yarın ilk maçı maçlarımız bitecek, ikinci yarının ilk maçını deplasmanda oynayacağız. Şubat ayı gelmeden görüşmeler yapmadan, şurada oynayacağız burada oynayacağımız demenin anlamı yok. Biz bir işi konuşmadan yapacağız demenin anlamı yok. Bir an evvel stadımızı bitirmemiz gerekiyor. Bu rezillikten kurtulmamız lazım. Stadımızı da kendi paramızla yapıyoruz. Artık stat yapılamaz, stat elimizden alınacak iddalarının da gerçekçi olmadığı ortaya çıktı. Yakında binaları göreceksiniz." diye cevap verdi.

Başkan Fikret Orman, Beşiktaş Kulübü ile Kasımpaşa Kulübü arasında yaşanan sorunlar hakkında ise şunları kaydetti: "Ben polemik yaratacak şeylere girmek istemiyorum. Bizim uslubumuzda hiçbir camiayı ufak görmek gibi bir durum yok. Herkese centilmence yaklaşıyoruz. Orada da yaşananlara üzüldük. Bizim duruşumuzu herkes bilir. Beşiktaş'ın eski yöneticilerinin olduğu Kasımpaşalı yöneticilerden dolayı üzüldük."

Fikret Orman, Avrupa'da kupa kaldıracak bir takım hayalettiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar