Fikret Orman: Dany tranfserinde hata yaptık özür diliyoruz

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, devre arasında Galatasaray'dan kiralanan Dany Nounkeu transferi konusunda hata yaptıklarını ve bu nedenle Beşiktaş kamuoyundan özür dilediklerini söyledi. Akatlar Spor Kompleksi'nde düzenlenen mali ve...

Google Haberlere Abone ol
Fikret Orman: Dany tranfserinde hata yaptık özür diliyoruz

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, devre arasında Galatasaray'dan kiralanan Dany Nounkeu transferi konusunda hata yaptıklarını ve bu nedenle Beşiktaş kamuoyundan özür dilediklerini söyledi.

Akatlar Spor Kompleksi'nde düzenlenen mali ve idari kongrede üyelerin eleştirilerine cevap veren Başkan Fikret Orman, Dany transferi için "Dany bizim izleme komitemiz tarafından olumlu raporu olan bir futbolcuydu. Taraftarın hassasiyeti, bu transferi yapmamız doğrultusunda hareket ettirdi. Ancak futbol yönetimi ve hocanın ısrarcı tavrı nedeniyle bu transferi yaptık. Ancak bu transferle ilgili hata yapıldı. Bu transferle alakalı bütün arkadaşlarım adına Beşiktaş kamuoyundan özür diliyorum." dedi.

Başkan Fikret Orman, kulübe başkan olduktan sonra devamlı yatırımlar yaptıklarını ve bu yatırımların içinde bir kuruş haramın olmadığını kaydetti.

Bazı üyelerin çalışmış oldukları kişileri hakkındaki ağır eleştirileri konusunda da Başkan, "Bizim kiminle çalışacağımıza biz karar verelim. Bizim kararlarımızı da lütfen saygı duyun." diye konuştu.

    DEMİRÖREN'İN ALACAĞI

Öte yandan Beşiktaş Kulübü'nün eski başkanı Yıldırım Demirören'in siyah-beyazlı kulüpten alacağı ve Demirören'e hesap sorulması konusunda yapılan eleştirilere ise Başkan Fikret Orman, şu cevabı verdi: "Bu borçları biliyorsunuz ben yapmadım. Yıldırım Demirören, bu genel kurulun oyları ile göreve geldi. Aynı zamanda ibra edildi. Bir de unutmayalım Beşiktaş Yıldırım Demirören'i bırakmamıştır, Yıldırım Demirören Beşiktaş'ı bırakmıştır. Ben her zaman aday olduğum zaman veya aday olmadığım zamanda Yıldırım Demirören yönetimlerini mali ve idari anlamda hep tenkit yaptım. Yıldırım Demirören hakkında araştırma raporu hazırladık. Gördük ki çoğu insanları rahatsız eden konular hukuksal olarak ticari davalar. Tabata neden 8,5 milyon Euro’ya alındı. Yapmış olduğu harekette o kişi ibra olmuş ama tekrar bu genel kurul ile seçilmiştir. Genel kurul olarak onaylamışsınız. Beşiktaş’tan çıkan paralar resmi olarak çıkmış, gayri resmi çıkan para yok. O para Gaziantep’e resmi gitmiş, ondan sonra nereye gitmiş bakma şansımız yoktur. Davalar açılabilir. Bu davalar ticari davalar olacaktır. Mahkemelere başvursanız bu işin ne kadar süreceğini siz tahmin edin."

Başkan Fikret Orman, Yıldırım Demirören ile görüşmelerin sürdüğünü ifade ederek "Yıldırım Demirören bize bağışlarım dedi. Birde Yıldırım Demirören borcunu bağışlasa bana mı bağışlayacak. Ben neden onu savunayım. Biz bu konuyu toplumsal uzlaşı ile kapatmak istedik. Artık son noktaya geldik. Amacımız bu işi Beşiktaş'ın menfaatleri içinde çözmek istiyoruz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar