FIFA yönetimi: Brezilya’da 'kötü' sürprizlere hazırlıklı olun

Dünya Kupası için yapılan yeni statların devredilmesine bir hafta kala, FIFA yönetimi Brezilya hükümetini sert bir şekilde eleştirdi. Turnuva sürecinde yaşanabilecek ulaşım, konaklama ve güvenlik problemlerinden dolayı Brezilya hükümetini...

Google Haberlere Abone ol
FIFA yönetimi: Brezilya’da 'kötü' sürprizlere hazırlıklı olun

Dünya Kupası için yapılan yeni statların devredilmesine bir hafta kala, FIFA yönetimi Brezilya hükümetini sert bir şekilde eleştirdi.

Turnuva sürecinde yaşanabilecek ulaşım, konaklama ve güvenlik problemlerinden dolayı Brezilya hükümetini peşinen sorumlu tutan FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, "Brezilya’nın Almanya gibi olduğunu düşünerek gelmeyin." diyerek, ziyaretçilere ‘sürprizlere hazırlıklı olun’ mesajı verdi. Ülkedeki hava taşımacılığı ve otel kapasitesinin düşük olduğunu savunan FIFA yetkilisi, çeşitli mağduriyetlerin yaşanmaması için tedbirli olunması gerektiğini ifade etti.

2006 yılında imzalanan anlaşmada FIFA tarafının maçların 8 merkezde oynanması teklifine karşı Brezilya hükümetinin 12 şehirde ısrarcı olduğunu vurgulayan Valcke, bu kararın çeşitli olumsuz neticeler doğurduğunu belirtti. Turnuvanın belirli bir bölgede yapılması yerine ülkenin dört bir köşesine dağıtılmasının stat inşaatları ve geçici hizmetlerde gecikmeye yol açtığını söyleyen FIFA yetkilisi, ülkede bürokratik engelleri aşmanın zaman almasından şikayet etti.

Ayrıca kupa sürecini takip etmek için dünya genelinden 18 bin gazetecinin Brezilya’da bir araya geleceğini söyleyen FIFA Genel Sekreteri, gazetecilerin 5 bin kilometreyi aşan mesafelerde taraftarla birlikte seyahat etmek zorunda kalacağını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar