FIFA 2014'te gözler çeyrek finaldeki liderler savaşına çevrildi

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda 2. tur maçları da tamamlandı ve son 8'e kalan takımlar ile eşleşmeleri de belli oldu. 4 Temmuz Cuma günü başlayacak çeyrek final mücadelelerinde liderler savaşı yaşanacak.12 Haziran'da oynanan ve Brezilya'nın 3-1...

Google Haberlere Abone ol
FIFA 2014'te gözler çeyrek finaldeki liderler savaşına çevrildi

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda 2. tur maçları da tamamlandı ve son 8'e kalan takımlar ile eşleşmeleri de belli oldu. 4 Temmuz Cuma günü başlayacak çeyrek final mücadelelerinde liderler savaşı yaşanacak.

12 Haziran'da oynanan ve Brezilya'nın 3-1 kazandığı Brezilya-Hırvatistan maçıyla başlayan FIFA 2014 Dünya Kupası'nda 2. tur maçları da dün geceki Belçika'nın ABD'yi uzatmalarda 2-1 mağlup ettiği karşılaşmalarla tamamlandı. Şimdi tüm gözler 4 Temmuz'da oynanacak ve gruplarını lider tamamlayan takımların mücadele edeceği Fransa-Almanya ve Brezilya-Kolombiya çeyrek final maçlarına çevrildi.

Finallere 5-1'lik İspanya galibiyeti ile başlayan Hollanda'nın gol bölgesindeki en büyük silahı Arjen Robben, çeyrek finale gelene kadar ki bölümde yaşananları anlatırken, tartışılan Meksika maçındaki pozisyonlarla ilgili de "İki penaltı pozisyonumuz vardı. İki net penaltı. Biri verildi ve hepsi bu. Bence bunun üzerinde daha fazla konuşmamalıyız. Bence şimdi her şey net." dedi.

Ev sahibi Brezilya'nın başarılı ortasaha oyuncusu Fernando Luiz Roza (Fernandinho) ise önemli maçlar oynadıklarını, sıkıntı yaşadıkları maçlar da olduğunu söyledi. Mutluluk ve hüznü zaman zaman birlikte yaşadıklarını da belirten Fernandinho, "Ağlama olayından bahsedersek herkes farklı tepkiler verebilir. Bazıları takıntılıdır, bazıları da rahattır. Bunu büyük bir olay gibi göstermek gereksiz ve bir yere varmaz." dedi.

DESCHAMPS: OYUNCULAR BULUNDUĞU YERİ HAKEDİYOR

Fransa Milli Takımı'nın genç teknik adamı Didier Deschamps ise takım olarak bulundukları yerden dolayı gururlu olduğunu söyledi.

E Grubu'nda İsviçre, Ekvador ve Honduras ile mücadele ettiklerini, iki galibiyet (Honduras 3-0 ve İsviçre 5-2) ve bir beraberlikle (Ekvador 0-0) 7 puan toplayıp gruptan lider çıktıklarını hatırlatan Didier Deschamps, Nijerya ile oynadıkları 2. tur maçını da 2-0 kazanarak çeyrek finale kaldıklarını söyledi.

Fransa Milli Takımı olarak, bulundukları noktayı hakettiklerine vurgu yapan Didier Deschamps, "Dünya Kupası’nda başarısız değiliz. Bunda şüphe yok. Şu anda buradayız ve Fransız takımının bu seviyede olmasından çok gururluyum. Oyuncular gerçekten bunu hak ediyor." dedi.

GRUP LİDERLERİ ÇEYREK FİNALDE

Bu arada 8 grupta 32 takımın verdiği mücadelede grup maçlarını lider tamamlayan Brezilya (7), Hollanda (9), Kolombiya (9), Kosta Rika (7), Fransa (7), Arjantin (9), Almanya (7) ve Belçika (9) ikinci tur maçlarında gruplarından ikinci gelen takımları eleyerek çeyrek finale çıktılar.

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları 4 Temmuz'da oynanacak iki karşılaşma ile başlayacak. Liderlerin yarı final savaşı olarak nitelendirilen çeyrek final eşleşmeleri ve maçların programı ise şöyle:

4 Temmuz Cuma

19.00 Fransa - Almanya

23.00 Brezilya - Kolombiya

5 Temmuz Cumartesi

19.00 Arjantin - Belçika

23.00 Hollanda - Kosta Rika

CİHAN

Yorumlar