FIFA 2014'te Brezilya, Şili maçına kilitlendi

FIFA 2014 Dünya Kupası 2. tur maçları yarın oynanacak iki karşılaşma ile başlayacak. Finallerin ev sahibi Brezilya, son şampiyon İspanya'yı geride bırakarak B Grubu'nda ikinci olana Şili ile karşılaşacak. Mücadele TSİ 19.00'da başlayacak.Dünya...

Google Haberlere Abone ol
FIFA 2014'te Brezilya, Şili maçına kilitlendi

FIFA 2014 Dünya Kupası 2. tur maçları yarın oynanacak iki karşılaşma ile başlayacak. Finallerin ev sahibi Brezilya, son şampiyon İspanya'yı geride bırakarak B Grubu'nda ikinci olana Şili ile karşılaşacak. Mücadele TSİ 19.00'da başlayacak.

Dünya Kupası'nı 5 kez evine götüren, Brezilya son 16'ya kalarak Şili ile eşleşti. Grubunda Hırvatistan ve Kamerun maçlarını kazanan, Meksika'yla berabere kalan ev sahibi Brezilya, oyunuyla seyirciyi tatmin etmedi. 64 yıl önce finalde Uruguay'a 2-1 yenilen takımın yeni oyuncuları, tarihin omuzlarına koyduğu yükü ve kendilerinden istenilenin farkında olduklarını söylüyorlar.

İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Chelsea'de de forma giyen Brezilya'nın orta saha oyuncusu Willian, "Pek çok insan Brezilya'nın kaybettiği o anı hatırlıyor. Brezilya'nın kazanması için her zaman bir baskı var. Fakat oyuncular, biz sakiniz ve baskının iyi tarafını görmeye çalışarak konsantre olmaya ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Willian, Brezilya ile Şili'nin Kasım 2013'te bir dostluk maçı için Toronto'da karşılaştığını ve Brezilya'nın mücadeleyi Robinho ve Hulk'un golleri ile 2-1 kazandığını da hatırlattı.

Brezilya'nın önemli isimlerinden biri olan ve aynı zamanda Wolfsburg'un ortasahasında da görev yapan Luiz Gustavo da son şampiyon İspanya'yı kupa dışına iten rakiplerine karşı zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediğini söyledi.

Luiz Gustavo, Brezilya'dan beklentilerin farkında olduklarını ve bunun sorumluluğunu da üzerlerinde hissettiklerini belirterek, "Daha yeni Şili'ye karşı bir dostluk maçı oynadık. Zor ve üst düzey bir maçtı. Çok yetenekli oyuncuları var. Bu yüzden iyi oyunculardan oluşan bir takım. Biz de bu bilinçle sahaya çıkacak ve mücadele edeceğiz. Emin olabilirsiniz ki o iyi bir maç olur." dedi.

1998'de Fransa'dan sonra kendi topraklarında Dünya Kupası kazanan ilk takım olmak isteyen Luis Felipe Scolari'nin öğrencileri, takım olarak üzerlerindeki baskının da her geçen gün arttığını söylediler.

Bu arada, Brezilya'nın yarın oynayacağı Şili maçı öncesinde minik taraftarlar, antrenman sahasına gelerek oyunculara destek verdi. Minik taraftarlar futbolcularla fotoğraf çektirerek imza aldılar.

CİHAN

Yorumlar