FIFA 2014'de son yarı finalistler bu akşam belli oluyor

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları bugün oynanacak iki karşılaşma ile tamamlanacak ve yarı finale kalan son iki takım daha belli olacak.Dünya Kupası'nda dün oynanan maçlarda Almanya, Fransa'yı 1-0, Brezilya ise Kolombiya'yı 2-1...

Google Haberlere Abone ol
FIFA 2014'de son yarı finalistler bu akşam belli oluyor

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda çeyrek final maçları bugün oynanacak iki karşılaşma ile tamamlanacak ve yarı finale kalan son iki takım daha belli olacak.

Dünya Kupası'nda dün oynanan maçlarda Almanya, Fransa'yı 1-0, Brezilya ise Kolombiya'yı 2-1 yenerek yarı finale yükselmiş ve birbirleriyle rakip olmuşlardı. İki ekip 8 Temmuz Salı günü TSİ 23.00'te karşı karşıya gelerek final mücadelesi verecek.

Finallerde diğer yarı finalistler ise bugün oynanacak iki karşılaşma ile belli olacak. Günün ilk maçında TSİ 19.00'da Arjantin ile Belçika karşı karşıya gelecek. Mücadelede İtalya Futbol Federasyonu'ndan Nicola Rizzoli düdük çalacak. Rizzoli'nin yardımcılıklarını ise Renato Faverani ile Andrea Stefani yapacak.

Kupanın iddialı ekiplerinden Arjantin, F Grubu'nda Bosna Hersek, İran ve Nijerya ile verdiği mücadeleyi 9 puanla tamamladı ve 2. turda E Grubu ikincisi İsviçre (6) ile eşleşti. Arjantin, İsviçre engelini de tek golle geçerek adını çeyrek finale yazdırmıştı.

H Grubu'nda Cezayir, Rusya ve Güney Kore ile mücadele eden Belçika ise 3'te yaparak 9 puan topladı ve lider olarak 2. tura çıktı. Bu turda G Grubu ikincisi ABD (4) ile eşleşen Belçika, rakibini 2-1'le geçerek adını çeyrek finale yazdıran diğer takım olmuştu.

HOLLANDA-KOSTA RİKA MAÇI TSİ 23.00'TE BAŞLAYACAK

Çeyrek finalin son maçında ise finallerin iddialı ekibi Hollanda ile sürpriz çıkışı ile herkesin takdirini kazanan Kosta Rika TSİ 23.00'te karşı karşıya gelecek. Zorlu çeyrek final maçında Özbekistan'dan Ravshan Irmatov düdük çalacak. Irmakov'un yardımcılıklarını ise Abduxamidullo Rasulov ile Kırgızistan'dan Bakhadyr Kochkarov yapacak.

Hollanda, B Grubu'nda İspanya, Şili ve Avustralya ile verdiği puan mücadelesinde 9 puanla grup lideri olarak ikinci tura yükseldi. Bu turda A Grubu ikincisi Meksika (7) ile eşleşen Hollanda, rakibini 2-1 geçerek çeyrek finale yükselen taraf olmuştu.

Finallerin sürpriz takımı Kosta Rika ise 'ölüm grubu' olarak nitelendirilen D Grubu'nda İngiltere, İtalya ve Uruguay'la mücadele etti. Grup maçlarını 7 puanla lider tamamlayan Kosta Rika, ikinci turda C Grubu ikincisi Yunanistan (4) ile eşleşti. Bu turda normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta rakibine penaltılar sonucu 6-4 üstünlük sağlamış ve çeyrek finale yükselen diğer takım olmuştu.

Bugün oynanacak Arjantin-Belçika ve Hollanda-Kosta Rika maçlarında rakiplerine üstünlük sağlayan takımlar yarı finalde eşleşecek ve 9 Temmuz Çarşamba günü TSİ 23.00'te final mücadelesi verecek.

CİHAN

Yorumlar