FIFA 2014 D Grubu'nda Kosta Rika ve Uruguay 2. turda

FIFA 2014 Dünya Kupası D Grubu'nda 3. ve son maçlar bugün oynanırken Kosta Rika'dan sonra gruptan bir üst tura çıkan ikinci takım da Uruguay oldu.Gruptan çıkacak ikinci takımın belirleneceği maçta Uruguay ile İtalya karşı karşıya geldi....

Google Haberlere Abone ol
FIFA 2014 D Grubu'nda Kosta Rika ve Uruguay 2. turda

FIFA 2014 Dünya Kupası D Grubu'nda 3. ve son maçlar bugün oynanırken Kosta Rika'dan sonra gruptan bir üst tura çıkan ikinci takım da Uruguay oldu.

Gruptan çıkacak ikinci takımın belirleneceği maçta Uruguay ile İtalya karşı karşıya geldi. Gruptan çıkan ikinci takımı belirleyecek maçı Uruguay 81. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

Düşük tempoda geçen maçın 60. dakikasında Marchisio kırmızı kart görerek İtalya'yı 10 kişi bıraktı. 81. dakikada Godin'in attığı kafa golüyle maçı 1-0 kazanan Uruguay, grubu Kosta Rika'nın ardından ikinci olarak tamamladı ve ismini ikinci tura yazdırdı.

ÖLÜM GRUBUNA KOSTA RİKA DARBESİ

Brezilya 2014'ün sürpriz takımlarından Kosta Rika, ölüm grubu olarak adlandırılan D Grubu'nda liderlik ipini göğüsledi. Grubun son mücadelesinde kupaya ikinci maçlar sonucunda veda eden İngiltere ile karşılaşan Kosta Rika, rakibine boyun eğmedi ve 0-0 sonuçlanan maçla birlikte kupada yoluna devam etti.

Mineirao Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk 45 dakikası golsüz sonlanırken ikinci yarıda İngiltere, rakip yarı sahada daha fazla görünen taraf oldu. Galibiyet için tüm kozlarını oynayan İngilizler, Kosta Rika defansını geçmeyi başaramayınca maç başladığı gibi golsüz sona erdi.

Bu sonuçla D Grubu'nda 7 puana ulaşan Kosta Rika lider olarak bir üst tura çıktı. Kosta Rika 2. Tur'da C Grubu'nun ikincisiyle karşı karşıya gelecek.

D GRUBU PUAN DURUMU

Uruguay – Kosta Rika: 1 – 3

İngiltere – İtalya: 1 – 2

Uruguay – İngiltere: 2 – 1

İtalya – Kosta Rika: 0 – 1

İtalya – Uruguay: 0 – 1

Kosta Rika – İngiltere: 0 – 0

TAKIMLAR O    G    B    M    A    Y    P

Kosta Rika 3    2    1    0    4    1    7    

Uruguay 3    2    0    1    4    4    6    

İtalya 3    1    0    2    2    3    3    

İngiltere     3    0    1    2    2    4    1

CİHAN

Yorumlar