FIFA 2013 Altın Top 2. kez Cristiano Ronaldo'nun oldu

Aylardır kimin kazanacağı merakla beklenen FIFA 2013 Altın Top ödülünün sahibi belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
FIFA 2013 Altın Top 2. kez Cristiano Ronaldo'nun oldu

Aylardır kimin kazanacağı merakla beklenen FIFA 2013 Altın Top ödülünün sahibi belli oldu. Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo 2. kez ödülün sahibi oldu. Portekizli oyuncu gözyaşlarını tutamadı.

FIFA 2013 Altın Top Ödülü gala gecesi her yıl olduğu gibi bu yıl da İsviçre'nin Zürih kentinde yapıldı. Tüm gözler Lionel Messi, Frank Ribery ve Cristiano Ronaldo'nun aday olduğu yılın futbolcusu ödülündeydi.

GÖZYAŞLARIYLA ÖDÜLÜNÜ ALDI

Gecedeki diğer ödüllerin verilmesinin ardından sıra yılın futbolcusu ödülünün açıklanmasına geldi. Brezilyanın efsanevi yıldızı Pele yılın futbolcusunun isminin yazdığı zarfı açmaya başladığında salonda tüm nefesler tutuldu.

Cristiano Ronaldo, isminin okunması ile birlikte büyük mutluluk yaşadı. Portekizli yıldız ödülünü daha önce sorunlar yaşadığı FIFA Başkanı Sepp Blatter'in elinden aldı. Ronaldo'yu kendisi ile aynı ismi taşıyan küçük oğlu Cristiano da yanlız bırakmadı.

Teşekkür konuşması yapan Ronaldo mutluluktan gözyaşlarına hakim olamadı. Portekizli yıldızın annesi ve kız arkadaşı model Irına Shayk da duygusal anlar yaşadı.

Ronaldo bu ödülü ilk kez 2008 senesinde almıştı. Son 4 sene FIFA yılın futbolcusu ödülü Lionel Messi'ye gidiyordu.

La Liga'da bu sezon 20 gol kaydeden Ronaldo, Şampiyonlar Ligi grup maçlarında bir rekora imza atarak rakip filelere 9 gol bıraktı. Cristiano Ronaldo ülkesinin, yazın Brezilya'da yapılacak Dünya Kupası'na gitmesinde de büyük rol oynadı.
CİHAN

Yorumlar