FIBA Avrupa'nın Yeni Başkanı; Turgay Demirel

Münih'te gerçekleştirilen FIBA Avrupa Genel Kurulu'nda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, yeni FIBA Avrupa Başkanı seçildi.Bugün Münih'te gerçekleşen FIBA Avrupa Genel Kurulu'nda Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
FIBA Avrupa'nın Yeni Başkanı; Turgay Demirel

Münih'te gerçekleştirilen FIBA Avrupa Genel Kurulu'nda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, yeni FIBA Avrupa Başkanı seçildi.

Bugün Münih'te gerçekleşen FIBA Avrupa Genel Kurulu'nda Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel önümüzdeki beş yıl görev yapmak üzere FIBA Avrupa Başkanı olarak seçildi. 8 oya karşı 40 oyla başkan olarak seçilen Turgay Demirel, bu göreve getirilen ilk Türk başkan olma ünvanına da sahip oldu.

Sonucun açıklanmasını takiben duygu ve düşüncelerini paylaşan Demirel, "FIBA Avrupa Başkanı olarak seçilmiş olmak büyük bir onur ve bu önemli görevi bana veren FIBA Avrupa'ya ve üyelerine teşekkür ederim. Dünyanın en çok ilgi çeken ve zevkli spor dallarından biri olan basketbolu Avrupa'da birkaç adım daha ileriye taşımak amacıyla meslektaşlarımla birlikte çalışacağım için heyecanlıyım." dedi.

Turgay Demirel TBF Başkanı olarak 1992'de görev aldı ve geride kalan 22 yıl içinde üst üste altı defa başkan olarak seçildi. Turgay Demirel'in başkanlığı döneminde Türk Basketbolu hem erkek, hem de kadın basketbolunda uluslararası bir güç haline geldi. A Milli Erkek Basketbol Takımı Türkiye'de düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı ve A Milli Kadın Basketbol Takımı 2012 Olimpiyatları'nı beşinci olarak tamamladı.

FIBA Avrupa, Avrupa basketbolunun resmi yönetim organıdır ve EuroCup, EuroLeague Kadınlar ve EuroChallenge dahil olmak üzere Avrupa'nın en büyük profesyonel liglerini yönetir. Aynı zamanda dünyanın en büyük kıtasal turnuvası olan EuroBasket ve EuroBasket Kadınlar'ı organize eder.

TURGAY DEMİREL KİMDİR?

1957 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Alman Lisesi ve Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mühendislik Bilimleri Bölümü'nden mezunu oldu. 1975'den 1988'e kadar Yenişehir İstanbul Bankası ve Galatasaray'da oynadı. Aynı zamanda Türkiye Milli Takımı'nda 41 defa forma giydi. 1988 yılında iki defa Türkiye Şampiyonluğu yaşadıktan sonra Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Kaptanı olarak basketbolu bıraktı.

1992 yılında TBF'nin seçimle göreve gelen ilk başkanı oldu. O günden bu yana Türkiye'nin erkek ve kadın milli takımları uluslararası turnuvaların madalya adayı haline geldi. Beko Basketbol Ligi ve Türkiye Kadınlar Birinci Ligi dünyanın rekabet düzeyi en yüksek ligleri arasına girdi. Türkiye aynı zamanda uluslararası bir basketbol merkezi haline geldi.

Türkiye, 27 Eylül'de başlayacak olan 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak son 15 yıl içinde kıtasal ve global düzeyde tüm büyük FIBA turnuvalarını düzenleyen ilk ülke olma ünvanına da sahip olacak.

CİHAN

Yorumlar