FETÖ'nün darbe girişimi

- Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulundan açıklama: "Halkımız, dünya demokrasi tarihine övünçle yazılacak bir cesaret ve azimle kendini bu alçaklara siper etmiş, canı pahasına darbeyi önlemiş, demokrasimize sahip çıkmış ve milli iradenin gücünü dünyaya göstermiştir"

Google Haberlere Abone ol
FETÖ'nün darbe girişimi


ANKARA (AA) - Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı.

Kurulun yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin, uzun yıllardan beri özlem duyduğu siyasi ve ekonomik istikrar ortamında yönetilirken, 15 Temmuz'da tarihe kara bir leke olarak geçecek darbe girişimine maruz kaldığı belirtilerek, "Bu kara günde, milli irademizin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisimizin, milletimizin kendilerine emanet ettiği uçaklarla bombalanması, meydanlarda, yollarda ve köprülerde milletimize ait silah ve tankların vahşice halkımıza yöneltilmesi ihaneti yaşanmıştır." denildi.

Hain ve alçakça yapılan saldırının Allah'ın inayeti, milletin feraseti ve basireti, Cumhurbaşkanı'nın ve hükümetin dirayeti ile atlatıldığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Halkımız, dünya demokrasi tarihine övünçle yazılacak bir cesaret ve azimle kendini bu alçaklara siper etmiş, canı pahasına darbeyi önlemiş, demokrasimize sahip çıkmış ve milli iradenin gücünü dünyaya göstermiştir. Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu olarak bu hain teşebbüs ve saldırıyı nefretle kınıyoruz. Devletimize ve milletimize sahip çıkan tüm güvenlik kuvvetlerimize şükranlarımızı sunar, bu uğurda canlarını veren şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. İnanıyoruz ki, atlatılan bu badireden sonra milli irademiz ve ülkemizin birlik ve beraberlik şuuru daha da güçlenmiş ve milletçe geleceğe umut ve güvenle bakışımız daha da pekişmiştir."

Yorumlar