Fethiyespor Başkanı Öztürk: Atatürk tişörtlerini kimse siyasileştirmesin

PTT 1. Lig'de mücadele eden Fethiyespor takımının, Fenerbahçe ile oynadığı kupa maçı öncesinde sahaya 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtlerle çıkmasının ardından başlayan tartışmalara Kulüp Başkanı İsmail Öztürk, tişört olayının siyasileştirilmemesi gerektiğin.

Google Haberlere Abone ol
Fethiyespor Başkanı Öztürk: Atatürk tişörtlerini kimse siyasileştirmesin

PTT 1. Lig'de mücadele eden Fethiyespor takımının, Fenerbahçe ile oynadığı kupa maçı öncesinde sahaya 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtlerle çıkmasının ardından başlayan tartışmalara Kulüp Başkanı İsmail Öztürk, tişört olayının siyasileştirilmemesi gerektiğini ve Atatürk'ün siyaset üstü biri olduğunu söyledi.
    Türkiye Kupası 4. tur maçında Fenerbahçe'yi 2-1 yenerek bir üst tura yükselen Fethiyespor konuşulmaya devam ediyor. Galibiyetten çok Fethiyespor'un maça 'Yüce Atatürk' yazılı tişörtlerle sahaya çıkmasının konuşulduğu maçın ardından Türkiye Futbol Federasyonu beklenmedik bir gelişmeye imza attı. TFF, bu tişörtler nedeniyle Fethiyespor'u Profesyonel Disiplin Kurulu'na sevk etti. Sevk kararının ardından olayı siyasi boyuta çekmek isteyenlere Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk'ten cevap geldi.     
    Sahaya Yüce Atatürk yazan tişörtlerle çıkılmasını kimin nasıl algıladığının önemli olmadığını belirten Öztürk, olayın saf duygularla yapılmış bir gelişme olduğunu açıkladı.
    Kulüp Başkanı Öztürk, "Biz Fethiyespor olarak ülke genelinde Fethiye'yi spor kenti yapabilme adına bazı vurguları yapmakta fayda olduğuna inanıyoruz. Evet biz buradayız demekte fayda var. Burada bir çaba göstermekte fayda var. Ülkemiz sportif faaliyetlerde çok geniş imkanlara sahipken Fethiye'de bazı imkanlardan yoksunuz. Bunları sağlamak için doğru bir misyon sahibi olmalıyız. Ben çağdaş biriyim kendime göre. Bunun siyasetle bağdaştırılmasına karşıyım. Atatürk bizim tarihimiz, değerli bir büyüğümüzdür. Bunun siyasi kulvara çekilmesi ya da böyle vurgularla yorumlara dahil edilmesi hiç hoş değil. Ben bunlara katılmıyorum. Atamızın siyaseti olmaz bir kere. Atatürk siyaset üstü bir insan. Bunun neden böyle algılandığını bilmiyorum. Temiz duygularla geçmişi yad etmek maksadıyla, manevi duyguları daha da yoğunlaştırmak amacıyla yapılmış bir şey bu." ifadelerini kullandı.

    Öte yandan Fethiyespor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu da Fenerbahçe maçının futbolcuların motivesini artırdığını kaydetti. Saha içerisinde doğrular yapıldığı zaman yenilmeyecek hiç bir takımın olmadığını kaydeden İpekoğlu, bundan sonraki maçlarla da aynı disiplinle sahaya çıkacaklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar