Fethiye, Avrupa şampiyonasına hazır

Türkiye'nin tarihinde ilk kez ev sahipliği yapmaya hazırlandığı, doğayla insanın nefesleri kesecek mücadelesine sahne olması beklenen 'Macera Yarışları Avrupa Şampiyonası 2014' için geri sayım sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Fethiye, Avrupa şampiyonasına hazır

Türkiye'nin tarihinde ilk kez ev sahipliği yapmaya hazırlandığı, doğayla insanın nefesleri kesecek mücadelesine sahne olması beklenen 'Macera Yarışları Avrupa Şampiyonası 2014' için geri sayım sürüyor.

Fethiye'de 29 Nisan – 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan, ulusal ve uluslararası arenada milyonlarca insanın heyecanla beklediği dev şampiyona öncesinde hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, bugüne kadar pek çok ülkeden 35 takım şampiyonaya katılmak için başvurusunu tamamladı.

Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü'nün ülkemize kazandırdığı macera yarışı Avrupa şampiyonası 2014 (Adventure Racing European Championship) için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Fethiye'nin ev sahipliğinde 29 Nisan – 4 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan dev şampiyona öncesinde hazırlıklar tüm hızıyla sürerken, dünya çapında üne sahip macera ve doğa tutkunu milyonlarca insanın merakla beklediği bu zorlu şampiyonaya bugüne kadar 35 takım başvuruda bulundu.

Avrupa şampiyonası olmasına rağmen dünyanın birçok yerinden gelen başvuruların yarışın heyecanını arttırdığını belirten Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Üyesi ve Uluslararası Lycian Challenge Macera Yarışı Direktörü Bora Borçin yaptığı açıklamada, "Bu yarış hem dünya literatürüne girecek, hem de Türkiye için çok önemli bir tanıtım fırsatı yaratacak. Çalışmalarımızı tüm hızı ile sürdürüyoruz. Dünya basını da bu etkinliğe büyük önem veriyor. Özellikle etkinlikte sponsorlukları ile yer alan firmalar için çok büyük fayda sağlayacak." dedi.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR

Göz kamaştıran yeşil coğrafyasında doğayla insanın kıyasıya mücadelesine sahne olması beklenen şampiyonaya az bir zaman kala, Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü kusursuz bir organizasyon gerçekleştirmek adına çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor.

Hem Türkiye'nin hem de Fethiye'nin tanıtımı noktasında paha biçilemez bir fırsat sunan şampiyonaya, Muğla Valiliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından da tam destek veriliyor. Yarış merkezi ise Hotel Suncity / Ölüdeniz olarak belirlendi.

Dünyanın pek çok yerinden gelecek yarışmacılar belirlenen parkur boyunca, dağ bisikleti, patika koşusu, deniz kanosu, yüzme, nehir kanosu, trekking, ip inişi, kanyon geçişi gibi bir çok doğa sporunda hem doğayla hem de birbirleriyle üst düzey rekabet yaşama fırsatı bulacak.

Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü, bu yıl Macera Yarışı Avrupa Şampiyonası'nın yanı sıra katılımcılar için de özel projeler geliştirdi. Her yaştan katılımcının dahil olabileceği ve Fethiye'nin merkezinde yapılacak City Challenge, fotoğrafların yarışacağı Fotomaraton, birbirinden güzel macera filmlerinin yayınlanacağı Macera Sineması gibi özel projeler de bölgede bulunan turistler için eğlenceli günler vadediyor.

CİHAN 

Yorumlar