Fenerbahçe'yi 69-59 yenen Galatasaray Odeabank seriyi 2-0 yaptı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaştı.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe'yi 69-59 yenen Galatasaray Odeabank seriyi 2-0 yaptı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaştı. Zorlu mücadeleyi Galatasaray Odebank 69-59 kazandı ve seriyi 2-0 yaptı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisi ikinci maçında Galatasaray Odeabank, Abdi İpekçi'de Fenerbahçe'yi konuk etti. Geneli çekişmeli geçen karşılaşmada son dakikaları iyi oynayan sarı-kırmızılılar, ezeli rakibini 69-59 mağlup ederek seride durumu 2-0'a getirdi.

Abdi İpekçi Arena'daki zorlu randevuya taraftarının desteğini arkasına alan Galatasaray Odeabank oldu. Savunmada adam paylaşımını iyi yapan sarı-kırmızılılar, karşı potada yüksek yüzdeli oynadığı bölümde Sancho Lyttle ile farkı açtı ve ilk çeyreği 19-8 önde geçti.

Seride 1-0 önde olan Galatasaray Odeabank, ikinci çeyreğe de hızlı başlayan taraf oldu. Lyttle'ın skorer oyununa Zellaous'un eşlik ettiği dakikalarda farkı 13'e kadar çıkaran sarı-kırmızılı ekip, bu avantajını koruyamadı. Fenerbahçe'nin etkili alan savunmasına karşı sayı üretmekme zorlanan Galatasaray, rakibinin hızlı hücumlarına engel olamadı. Özellikle Mccoughtry ve Holingsvorth ile sayılar üreten sarı-lacivertliler çeyrek sonunda skora ortak oldu ve devre 32-31 Galatasaray Odeabank üstünlüğü ile noktalandı.

Üçüncü çeyrekte takımların sertleşen savunmaları periyodun diğerlerine oranla kısır geçmesine sebep olurken skor üstünlüğü birkaç kez el değiştirdi. Karşılıklı sayılarla geçilen bölümde Fenerbahçe pota altındaki üstünlüğünü Yakubu ve Holingsvorth ile iyi kullanırken ev sahibi Galatasaray serbest atışlardan bulduğu sayılarla rakibine karşılık verdi. Büyük çekişmeye sahne olan çeyrek sonrası tarafları son on dakikaya 48-48 eşitlikle girdi.

Son periyodun başında pota altından sayılar bulan Fenerbahçe öne geçse de maçın ilk sayılarını bu çeyrek bulan Alba Torrens kritik isabetleriyle üstünlüğün yeniden Galatasaray'a geçmesini sağladı. Çeyrek ortasında boyalı alanı iyi savunan sarı-kırmızılılar, karşı potada Kelsey Bone ve Torrens ile farkı 11'e kadar çıkarmayı başardı. Maçın son anlarında hata yapmayan Galatasaray Odeabank, ezeli rakibini Fenerbahçe'yi 69-59 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti.

Galatasaray'da Sancho Lyttle 16 sayı-8 ribaunt-2 asist, Shavonte Zellous ise 14 sayı-7 ribaunt- 2 asistle oynarken Mccoughtry ve Hollingsvorth 15'er sayıyla oynadı.

Final serisinin 3. maçı 30 Nisan Çarşamba Ülker Sports Arena'da oynanacak.
CİHAN

Yorumlar