Fenerbahçeliler 6 yıl sonra TT Arena'ya böyle geldi

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bu akşam oynanacak maça sarı lacivertli taraftar 6 yıl aradan sonra ilk kez TT Arena'ya alındı. Fenerbahçe taraftarı otobüslerle Kadıköy'den yola çıktı. Otobüslerin bazılarının camlı taraftar tarafından kırıldı. Taraftarın trafikte seyreden araçlardan meşale yakması ise dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçeliler 6 yıl sonra TT Arena'ya böyle geldi

Spor Toto Süper Ligi'nin 28. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Dev derbi öncesi Kadıköy'den otobüslerle hareket eden binlerce sarı-lacivertli taraftarlar TT Arena'ya ulaştı. Bu sezon başında kalkan deplasman yasağının ardından tam 6 yıl sonra Galatasaray'ın stadına gelen Fenerbahçeli taraftarlar, çok mutlu olduklarını ve ezeli rakiplerini yeneceklerini söylediler.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasındaki derbi mücadelesinde Fenerbahçe'yi konuk eden Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, son oynadıkları maça göre kadroda önemli değişiklikler yaptı.

Hırvat teknik adam, Medipol Başakşehir maçının ilk 11'inden 5 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü.

Medipol Başakşehir maçında görevlendirdiği Aurelien Chedjou, Martin Linnes, Garry Rodrigues, Josue Pesqueira ve Eren Derdiyok'u bu kez tercih etmeyen Tudor, derbide bu futbolcuların yerine Sabri Sarıoğlu, Lionel Carole, Tolga Ciğerci, Wesley Sneijder ve Lukas Podolski'ye forma verdi.

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Serdar Aziz'in yanı sıra Chedjou, Sinan Gümüş ve Luis Cavanda, maçın kadrosunda yer almadı.

Sneijder ilk 11'de

Galatasaray Teknik Direktörü Tudor, son iki maçta yedek soyundurduğu Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder'i, Fenerbahçe karşısında ilk 11'de görevlendirdi.

Hollandalı futbolcu, ligde son oynadıkları Adanaspor ve Medipol Başakşehir maçlarında sonradan oyuna dahil olmuştu.

Tudor'un, Medipol Başakşehir maçında tercih etmediği Lukas Podolski ile son iki karşılaşmada görev vermediği Carole ve Tolga Ciğerci de derbiye ilk 11'de başladı.

Sabri Sarıoğlu 6 maç sonra ilk 11'de

Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu, 6 maç aradan sonra ilk 11'de görev aldı.

Igor Tudor'un Galatasaray'ın başındaki ilk maç olan 21. haftadaki Çaykur Rizespor müsabakasında ilk 11'de forma giyen tecrübeli futbolcu, daha sonraki 6 karşılaşmada Hırvat teknik adam tarafından tercih edilmedi.

Sabri Sarıoğlu söz konusu karşılaşmaların 5'inde yedek kalırken, birinde ise kadroya alınmadı.

Tecrübeli futbolcu, Fenerbahçe derbisiyle 6 maç aradan sonra kendisine ilk 11'de yer bulabildi.

Tudor sistemde değişikliğe gitti

Igor Tudor, Fenerbahçe ile oynadıkları derbi maçta saha içi dizilişinde değişiklik yaptı.

Göreve geldiğinden beri genelde takımını 3-5-2 sistemi ile oynatan Hırvat teknik adam, Fenerbahçe derbisinde farklı bir sistemle futbolcularını sahaya sürdü.

Sarı-kırmızılı takım, önceki teknik direktörü Jan Olde Riekerink yönetiminde oynadığı 4-2-3-1 sistemi ile derbiye çıktı.

Kaleyi Fernando Muslera'nın koruduğu sarı-kırmızılı takımda savunma hattı Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Ahmet Çalık ve Carole'den oluştu. Teknik direktör Tudor, ön libaroda Tolga Ciğerci ve Selçuk İnan'ı görevlendirirken, kanatlarda ise Yasin Öztekin ve Armindo Bruma forma giydi. Forvet arkasında Wesley Sneijder'in sahaya çıktığı Galatasaray'da ileri uçta ise Lukas Podolski oynadı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise Cenk Gönen, Linnes, Hakan Balta, Nigel de Jong, Rodrigues, Josue ve Eren Derdiyok oturdu.

Ahmet Çalık'ın ilk derbisi

Galatasaray'ın milli futbolcusu Ahmet Çalık, sarı-kırmızılı formayla ilk derbi maçına çıktı.

Devre arasında Gençlerbirliği'nden transfer edilen Ahmet Çalık, ligin 22. haftasında Beşiktaş ile oynanan derbide forma giyememişti.

Teknik direktör Igor Tudor da sarı-kırmızılı takımın başında ilk kez bir Fenerbahçe derbisinde görev yaptı.

Tribünler büyük oranda doldu

Galatasaray taraftarları, Fenerbahçe derbisinde tribünleri büyük oranda doldurdu.

Sarı-kırmızılı futbolseverler, karşılaşmayı izlemek için tribünlerdeki yerini alırken, statta yaklaşık 40 bin izleyicinin olduğu görüldü.

21 Yaş Altı Ligi'nde Fenerbahçe kazandı

Derbi müsabakası öncesi her iki takımın 21 Yaş Altı Ligi'ndeki karşılaşmasında gülen taraf Fenerbahçe oldu.

Florya Metin Oktay Tesisleri'de oynanan karşılaşmada sarı-lacivertli takımın gollerini Çağrı Giritlioğlu ile Yusuf Tantan (Kendi kalesine) attı.

Bu sonuçla Fenerbahçe ligde 69 puanla liderliğini sürdürürken, Galatasaray ise 47 puanda kaldı.

Basının ilgisi yüksek

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbiye medya mensupları büyük ilgi gösterdi.

Karşılaşmayı takip etmek üzere biri Fransız olmak üzere toplam 247 basın mensubunun akreditasyon yaptırdığı açıklandı.

Bu arada vefat eden eski Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı ve Galatasaray Kulübü üyesi Prof. Dr. Erdoğan Teziç için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Çocuklar kazanacka

Öte yandan, Galatasaray'ın forma sponsoru gayrimenkul firması Nef, çocukların eğitimine destek olmak amacıyla başlattığı kampanyayı, Spor Toto Süper Lig'de sarı-kırmızılılar ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maça da taşıdı.

Nef ve Nef Vakfı tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda başlatılan kampanyayla çocukların eğitimine destek olma çağrısı yapıldı.

Ekranlarda yayınlanan reklam filmi ile kampanyayı başlatan Nef, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde de bir ilke imza attı. Galatasaraylı futbolcular, maça göğüslerinde Nef logosu yerine "#BirizBirlikteyiz" etiketinin yer aldığı formalar ve pankartla maça çıktı. İlk defa bir futbol takımı, göğsünde ana sponsor logosu yerine bir sosyal sorumluluk kampanyasının sloganını taşıyan formalarla sahada yer aldı.

Etkinlik kapsamında Galatasaray'ın maçtaki ilk 11'ini bir çocuk taraftar anons ederken, sarı-kırmızılı futbolcular üzerinde "Çocuklar için #BirizBirlikteyiz" yazısının olduğu pankartı taşıdı.

Nef İcra Kurulu Başkanı ve Nef Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Erden Timur, Nef Vakfının bugüne kadar çocukların eğitimi ve gelişimiyle ilgili birçok projeye imza attığını belirterek, "Elbette yaptıklarımızla çok mutlu olduk ama neler yapabileceğimizi hayal ettikçe daha da çok motive olduk." dedi.

Erden Timur, "BirizBirlikteyiz" projesinin amacıyla ilgili şunları söyledi: "Projemizi 4 ana amaç altında topluyoruz. İlk olarak Türkiye'deki tüm ortaokullara bilim kitleri ulaştırarak ve özel eğitimler düzenleyerek, çocuklarımıza küçük yaşta bilimi sevdirmeyi amaçlıyoruz. İkinci olarak, bize emanet olan şehit çocuklarının eğitimleri için kendi çocuklarımızınki gibi yaz ve dil okullarından, spor ve müzik eğilimlerine yardımcı olacak eğitimlere kadar tam kapsamlı bir sistem oluşturuyoruz. Üçüncü olarak, ihtiyaç sahibi öğrencileri bursla desteklemeyi hedefliyoruz. Son olarak yapacağımız özel tasarım okullarla daha da çok çocuğun eğitimine olanak sağlıyoruz."

Kampanyanın önemli amacının da ülkenin geleceği olan çocuklar için herkesin bir araya gelmesine katkı sağlamak olduğunu aktaran Timur, şunları kaydetti:

"Bunun için gerekense, çocuklarımız için belki de önce bizim biraz çocuk olmamız. Kampanyamızın ana mesajı da bu. Çocukluğumuzdaki gibi farklılıkları değer olarak gördüğümüz, birbirimizi her şeyiyle kabul ettiğimiz, hoş gördüğümüz, sahip olduklarımızı paylaştığımız, karşılıklı önyargılar barındırmadığımız bir bakış açısı, belki de çocuklarımızın geleceği için en çok ihtiyacımız olan şey. Bu bakış açısını elde etmek için tek yapmamız gereken ise çocukları örnek almak ve dünyaya onların gözünden bakmak. Bahsettiğimiz projelerin hiçbiri hayalimizdeki kadar büyük bir fayda oluşturmasa bile, sadece bu düşünceyi sizlerle birlikte yayabilirsek, çocuklarımız için, geleceğimiz için çok büyük bir başarı kazanmış olacağız."

Erden Timur, ayrıca toplanan bağış kadar Nef'in de kampanyaya destek vereceğini sözlerine ekledi.

Kampanyaya destek vermek isteyenler, tüm operatörlerden 2644'e SMS göndererek 5 lira değerinde bağışta bulunabilecek. Ayrıca "www.birizbirlikteyiz.com" internet sitesinden kredi kartıyla ve yine aynı sitede yer alan hesap numaralarına para yollayarak kampanyaya bağış yapılabilecek.

Yorumlar