Fenerbahçe'den Pereira açıklaması:

- "Süreç bu aşamadan itibaren FIFA ve CAS önünde çözüme kavuşturulacaktır" - "Mevcut formasyona uygun yapılan transferlerin ardından teknik direktörümüz bambaşka bir oyun formatını denemiş ve bu format ile UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına çıkılmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe'den Pereira açıklaması:


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Kulübü, sözleşmesini tek taraflı feshettiği teknik direktör Vitor Pereira'yla ilgili durumun, FIFA ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesinde (CAS) çözüleceğini duyurdu.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Vitor Pereira'nın 13 Ağustos Cumartesi günü takımla antrenmana çıkmadığı hatırlatılarak, ayrılığa giden süreçle ilgili değerlendirme yapıldı.

Takımın maç programı dikkate alınarak Pereira'nın sözleşmesinin feshedildiği vurgulanan açıklamada, "Takımımızın maç takvimi göz önünde bulundurularak teknik direktör Vitor Pereira'ya bir süre verilmesi ve kendisinin sözleşmeye uygun davranmasının istenmesi bu aşamada artık herhangi bir hukuki yarar sağlamayacağından, mevcut sözleşme tarafımızca tek taraflı olarak feshedilmişti. Süreç bu aşamadan itibaren FIFA ve CAS önünde çözüme kavuşturulacaktır." denildi.

Sezon başında Pereira yönetiminde, takım formasyonuna uygun planlamayla transferler yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sezon başında, önceki sezonda futbolcularda tespit edilen aerobik ve anaerobik kapasite ve temel kuvvet ile ilgili eksiklikleri gidermek amacıyla düzenli performans testleri yapılması kararlaştırılmış ve sezon başında ilk ölçümler yapılmıştır. Mevcut formasyona uygun yapılan transferlerin ardından teknik direktörümüz bambaşka bir oyun formatını denemiş ve bu format ile UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarına çıkılmıştır. Bu çelişkinin sebep olduğu sonuçlar kamuoyunun malumudur. Yine bu süreçte performans testlerinin yapılması ve bilimsel verilerin toplanması teknik direktörümüz tarafından engellenmiş, bunun üzerine sözleşme hükümleri tatbik edilerek ilgili testler yaptırtılmıştır. Ortaya çıkan verilerin sebepleri ve giderilmesi hususundaki düşünceleri teknik direktörden yazılı olarak sorulmuş, bunun üzerine teknik direktör ülkesine dönmeyi ve maddi gerçek hilafına sebepler ileri sürmeyi tercih etmiştir."

Yorumlar