"Fenerbahçe'de devam etmek istiyorum"

- Fenerbahçe'nin milli basketbolcusu Barış Hersek: - "Fenerbahçe'de olmaktan ve Obradovic ile çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Burada aldığım süreye bakmıyorum, takımın başarısı önemli" - "Lig şampiyonluğu bizim için sürpriz olmadı"

Google Haberlere Abone ol
"Fenerbahçe'de devam etmek istiyorum"


İSTANBUL (AA) - ERCAN ÇAKAR - Spor Toto Basketbol Ligi'nde sezonu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Barış Hersek, kariyerine sarı-lacivertli takımda devam etmek istediğini söyledi.

Barış Hersek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'nin bu sezon mücadele ettiği bütün kulvarlarda çok iyi bir performans ortaya koyduğunu ifade etti.

Sarı-lacivertli ekibin bu sezon istikrarlı basketbol oynadığını anlatan Barış, "Türkiye Kupası'nı kazandık, Avrupa Ligi'nde final oynadık ve ligde şampiyon olduk. Lig şampiyonluğu bizim için sürpriz olmadı, beklediğimiz bir şeydi. Burada en önemli şey taraftarımızın, Fenerbahçe ailesinin bize her zaman destek olmasıydı. Onların desteği olmasaydı bu sene bu kadar iyi basketbol oynayıp, başarılı olamazdık. Mutluluk verici bir duygu. Umarım seneye de aynı şeklide başarılarımızın devamını getiririz." diye konuştu.

Barış Hersek, geçen sezon da Pınar Karşıyaka ile şampiyonluk yaşadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Pınar Karşıyaka büyük bir camia ama Fenerbahçe çok daha büyük. Karşılaştırmak gerekirse Fenerbahçe tabii ki çok daha önde. İki takımda da çok güzel başarılarım oldu. Pınar Karşıyaka'dan güzel başarılarla ayrıldım. Orası benim için çok mutlu anılarla dolu bir yer. Burada da aynı şekilde başarılı bir sezon geçirdik. Bundan dolayı çok mutluyum."


- "Fenerbahçe'de devam etmek istiyorum"


Barış Hersek, bu sezon fazla süre almamasına rağmen sarı-lacivertli takımda çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic'in sistemine uyum sağlamaya çalıştığını anlatan Barış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O sistem içerisinde beni ihtiyaç duyduğu anda kullandı. Oyuncu olarak görevim her maçta hazır beklemek. Ben de bunu yerine getirdim. Aldığım süre ne kadar olursa olsun, her zaman takımım için faydalı olmaya çalıştım. Onun haricinde Obradovic zaten başarıları tartışılmaz bir antrenör. Basketbol adına her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Böyle büyük bir antrenörle çalışmak, büyük Fenerbahçe ailesinde çalışmak benim için gerçekten mutluluk verici."

Görev aldığı süreden çok takımın başarısını ön planda tuttuğunu belirten milli basketbolcu, "Fenerbahçe'de olmaktan ve Obradovic ile çalışmaktan inanılmaz mutluyum. Burada aldığım süreye bakmıyorum, takımın başarısı önemlidir. Aldığım süre boyunca en iyi şekilde fayda vermeye çalışıyorum. Bunda da başarılı olduğumu düşünüyorum. Fenerbahçe'de devam etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Filipinler'in başkenti Manila'da 4-10 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Takım'ın aday kadrosunda yer alan Barış Hersek, olimpiyatlara gitmeyi çok istediklerini kaydederek, "Ergin (Ataman) hoca yeni bir kadro ve oluşum yapıyor. Ergin hocanın istediği şeyleri uygularsak neden başarılı olmayalım?" şeklinde görüş belirtti.

Yorumlar