Fenerbahçe-Zorya maçından notlar

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Zorya ile oynadıkları maçın ilk 11'inde, Galatasaray derbisine göre iki değişikliğe gitti - Sarı-lacivertlilerde Van Persie ve Neustaedter'in yerine Mehmet Topal ile Emenike oynadı - Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan, sakatlıktan kurtuldu ve 53 gün sonra maç kadrosuna dahil edildi - Galatasaray derbisinde stadı tıklım tıklım dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, Zorya karşılaşmasına ise ilgi göstermedi

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe-Zorya maçından notlar


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. haftasında Zorya ile oynadıkları maçın ilk 11'inde, Galatasaray derbisine göre iki oyuncu değişikliği yaptı.

Ülker Stadı'nda yapılan maçta Advocaat, Spor Toto Süper Lig'deki derbide ilk 11'de sahaya çıkan Robin van Persie ve Roman Neustaedter'i yedek kulübesinde oturttu. Hollandalı teknik adam bu isimlerin yerine, Galatasaray derbisinde sarı kart cezası nedeniyle oynayamayan Mehmet Topal ile Emmanuel Emenike'ye şans tanıdı.

Fenerbahçe sahaya kalede Volkan Demirel, savunmada ise Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım dörtlüsüyle çıktı. Ön liberoda Mehmet Topal ve Josef de Souza'yı oynatan Advocaat, kanatları Volkan Şen ile Moussa Sow'dan oluşturdu. Fenerbahçe'de forvet arkasında Alper Potuk, ileri uçta ise Emenike forma şansı buldu.


- Van Persie kulübede, Emenike 5 maç sonra ilk 11'de


Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı 2-0 yendiği maçta sarı-lacivertlilerin gollerini kaydeden Hollandalı yıldız Van Persie, Zorya karşılaşmasına yedek kulübesinde başladı.

Teknik direktör Advocaat, Van Persie'yi Zorya karşısında dinlendirmeyi tercih etti. Son haftaların golcü ismi Van Persie, UEFA Avrupa Ligi'nde son oynanan Manchester United maçında da forma şansı bulamamıştı.

Van Persie'nin yerine sahaya çıkan Nijeryalı futbolcu Emenike ise 5 maç sonra ilk 11'de yer aldı. Van Persie'yle bu sezon tüm kulvarlarda takımın 7 golle en skorer ismi olan Emenike, son olarak Spor Toto Süper Lig'de 24 Ekim'deki Atiker Konyaspor maçında ilk 11'de forma giymişti.


- Ozan Tufan 53 gün sonra kadroda


Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan, sakatlıktan kurtuldu ve 53 gün sonra maç kadrosuna dahil edildi.

A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 9 Ekim'de İzlanda'yla oynadığı maçta sakatlanan Ozan, 1,5 ay forma giyemedi. Fenerbahçe'de son olarak 2 Ekim'de Süper Lig'de Osmanlıspor maçında forma giyen Ozan, daha sonraki 7 resmi maçı da kaçırdı.


- Tek eksik Lens


Fenerbahçe'de tek eksik futbolcu sakatlığı devam eden Jeremain Lens oldu.

Sakatlığı nedeniyle Galatasaray derbisini de kaçıran Hollandalı futbolcu, Zorya karşısında da kadroya alınmadı.

Sarı-lacivertli takımda, UEFA listesinde olmayan Jose Fernandao ve Aatif Chahechouhe'nin yanı sıra sakatlığı geçmesine rağmen hazır olmayan Gregory van der Wiel de kadroya dahil edilmedi.


- Tribünler boş kaldı


Fenerbahçeli taraftarlar Zorya maçında tribünlerin büyük bir bölümünü boş bıraktı.

Geçen hafta sonu Galatasaray derbisinde tribünleri tıklım tıklım dolduran ve Spor Toto Süper Lig'de sezonun taraftar rekorunu kıran sarı-lacivertli futbolseverler, Zorya karşılaşmasına ise ilgi göstermedi.

Ülker Stadı'nda yaklaşık 15 bin futbolsever maçı takip etti. Galatasaray derbisinde ise statta 44 bin 754 biletli seyirci yer almıştı.

Ukrayna temsilcisinin ise sadece 10 taraftarı deplasman tribününde takımlarına destek oldu.

Yorumlar