Fenerbahçe Ülker'den 3. Galibiyet

THY Euroleague TOP 16 Turu E Grubu 7. hafta maçında Anadolu Efes ile karşılaşan Fenerbahçe Ülker, rakibini 63-71 mağlup ederek, ikinci turdaki 3. galibiyetine imza attı.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe Ülker'den 3. Galibiyet

Salon: Abdi İpekçi

Anadolu Efes (63): Doğuş Balbay 4, Cedi Osman, Kostas Vasileiadis 10, Birkan Batuk, Semih Erden 1, Kerem Gönlüm 5, Deniz Kılıçlı, Dusko Savanovic 15, Jamon Gordon 13, Zoran Planinic 4, Emircan Koşut, Milko Bjelica 11

Fenerbahçe Ülker (71): Bo McCalebb 13, Ömer Onan 2, Nemanja Bjelica 4, Melih Mahmutoğlu 3, Linas Kleiza 16, İzzet Türkyılmaz, Ayberk Olmaz, Luka Zoric 8, Metecan Birsen, Bojan Bogdanovic 17, Emir Preldzic 8


1. Çeyrek: 24-24


2. Çeyrek: 15-17


3. Çeyrek: 14-13


4. Çeyrek: 10-17

FENERBAHÇE ÜLKER MAÇININ ARDINDAN

ANADOLU EFES BAŞANTRENÖRÜ AGGELOU: "SAVUNMADA VE HÜCUMDA AKILLI SEÇİMLER YAPAMADIK"

FENERBAHÇE ÜLKER BAŞANTRENÖRÜ OBRADOVİC: "OYUNCULARIN MÜCADELESİ BENİ MEMNUN ETTİ"

THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 7. hafta maçında Fenerbahçe Ülker'e 71-63 yenilen Anadolu Efes'in başantrenörü Vaggelis Aggelou, maça iyi başladıklarını belirterek, "Topun kontrolü bizdeydi. Sadece belli zamanda çeşitli pozisyonlarda hatalar yaptık. Üçüncü periyotta mücadelemiz ilk yarıdaki kadar yeterli değildi ama gene de periyodu 1 sayı geride kapatmayı başardık" dedi.

Mücadelenin son 4,5 dakikasında akıllıca oynamadıklarını vurgulayan Vaggelis Aggelou, "Savunmada ve hücumda akıllı seçimler yapamadık. Avrupa Ligi'nde bu tip maçlarda sadece istek ve savaşmak yeterli olmaz. Açık bir zihin ve çok iyi konsantrasyon da önemlidir. Son 4,5 dakikadaki oyunumuzla maçı kazanmayı hak etmedik. Ancak yolumuza devam etmeliyiz" diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ise, maça kötü başlamalarına rağmen savaşarak; çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Obradovic, "Çok önemli bir galibiyet elde ettik. Maça savunma açısından kötü başladık. Efes kolay sayı buldu. Daha sonra mücadele ettik. Ve sonuna kadar savaştık. Oyuncularımı galibiyetten dolayı tebrik ediyorum. Oyun stilimizi değiştirmemiz gerekiyor. Bugün kötü oynayıp kazandık, iyi oynayıp kaybettiğimiz zamanlar da oldu. Daha uzun yolumuz var. Euroleague'de 7 maçımız daha var. Konsantrasyonda ciddi sorunlarımız var. Kendimizden çok fazla veremiyoruz. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Oyuncuların mücadelesi beni memnun etti. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Diğer maçlara da bekliyoruz. Çok güzel atmosfer yarattılar" diye konuştu.

Kaptan Ömer Onan da, "TOP16'ya iyi başlamadık. Bir seriye ihtiyacımız var. Laboral maçıyla birlikte art arda 2 maçı kazandık. Olympiacos'u da yenersek 4 galibiyetimiz olacak. Şu anda grupta 2. sırada bulunan takımın da 4 galibiyeti var. Herkes kadar gruptan çıkmak için şansımız var. Kilit maç; Oliympiakos maçı. Bu maçta ise daha iyi oynayabilirdik" şeklinde konuştu.

Yorumlar