Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital final serisi 3 Haziran'da

Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital, Play-Off Final Turu’nun ilk maçı için 3 Haziran Salı günü karşı karşıya gelecekler.Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital, dört karşılaşmayı kazanan takımın 2013-2014 Sezonu Beko Basketbol...

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe Ülker-Galatasaray Liv Hospital final serisi 3 Haziran'da

Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital, Play-Off Final Turu’nun ilk maçı için 3 Haziran Salı günü karşı karşıya gelecekler.

Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital, dört karşılaşmayı kazanan takımın 2013-2014 Sezonu Beko Basketbol Ligi Şampiyonu olacağı Play-Off Final Turu’nun ilk maçı için 3 Haziran Salı günü karşı karşıya gelecekler. Her iki takım da altıncı lig şampiyonluğu kupalarına uzanmak için mücadele edecekler.

Final Turu’na Ergin Ataman’ın başantrenörlüğü ile giren Galatasaray Liv Hospital, 1984-85 ve 1985-86 sezonunda elde ettiği üst üste şampiyon olma başarısını tekrar etmeyi hedefliyor.

Zeljko Obradovic’in yönetimindeki Fenerbahçe Ülker ise 2011 yılından sonra yeniden şampiyon olmak için Galatasaray Liv Hospital’ın karşısına çıkacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, BBL Play-Off Final Turu öncesinde yaptığı açıklamada, "Her iki takım da sezon boyunca BEKO Basketbol Ligi’nin zirvesine ulaşmak için mücadele ettiler ve şampiyonluk yarışında karşı karşıya gelmeyi hak ettikleri bir basketbol sergilediler." dedi.

Demirel, açıklamasının devamında, "İki takımın şampiyonluk için verecekleri mücadeleyi heyecanla bekleyen taraftarlarının ve tüm basketbolseverlerin, basketbol kalitesi ve sportmenlik seviyesi yüksek bir Play-Off Final Turu izleyeceklerinden eminim." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Ülker ve Galatasaray Liv Hospital bu sezon üç defa karşılaştılar. 9 Ekim’de Cumhurbaşkanlığı Kupası için karşı karşıya geldikleri ilk randevudan Fenerbahçe Ülker 64-62 galip ayrıldı. Sezon içinde oynadıkları iki karşılaşmadan iki takım da birer galibiyet alarak ayrıldı.

Normal sezonu 24 galibiyet 6 malubiyet ile tamamlayan Fenerbahçe Ülker, BBL Play-Off’larına ikinci sıradan katıldı. Final Turu’na, çeyrek finalde Uşak Sportif’i, yarı finalde Pınar Karşıyaka’yı eleyerek ulaştı.

Galatasaray Liv Hospital bu sezon EuroLeague’de Top 8’e dahil oldu ve BBL Play-Off’una 20 galibiyet, 10 malubiyetlik normal sezon derecesiyle dördüncü sıradan girdi. Final Turu’nda rakibinin karşısına çıkmadan once çeyrek finalde Beşiktaş İntegral Forex’i, yarı finalde Banvit’i eledi.

Beko Basketbol Ligi'nde forma giyen en iyi oyunculardan bazıları Final Turu’nda sahaya çıkacak. Fenerbahçe Ülker’in kadrosunda Ömer Onan (Türkiye), Bojan Bogdanovic (Hırvatistan) ve Linas Kleiza (Litvanya) gibi yıldızlar yer alıyor. Galatasaray Liv Hospital’ın en önemli kozları arasında Carlos Arroyo (Porto Riko), Sinan Güler (Türkiye) ve Zoran Erceg (Sırbistan) bulunuyor.

SERİDE İLK İKİ MAÇ ÜLKER ARENA'DA OYNANACAK

İlk iki maç 3 ve 5 Haziran tarihlerinde Fenerbahçe Ülker Arena’da oynanacak. Final Turu, sırasıyla 8 ve 10 Haziran'da, üçüncü ve dördüncü maçlar için şehrin diğer yakasına, Abdi İpekçi Arena’ya taşınacak. Gerekirse, turun beşinci maçı 13 Haziran’da Fenerbahçe Ülker Arena’da, altıncı maçı 16 Haziran'da Abdi İpekçi Arena'da, yedinci maç ise 19 Haziran'da Fenerbahçe Ülker Arena'da oynanacak.

CİHAN

Yorumlar