Fenerbahçe şampiyonluk, Beşiktaş Şampiyonlar Ligi için sahaya çıkıyor

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki derbide birbirinden farklı hedefler için mücadele edecek.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe şampiyonluk, Beşiktaş Şampiyonlar Ligi için sahaya çıkıyor

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki derbide birbirinden farklı hedefler için mücadele edecek. Fenerbahçe kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek, Beşiktaş kazanırsa Şampiyonlar Ligi için avantaj yakalayacak.

Zorlu derbi öncesinde şampiyonluk yolunda büyük avantajı bulunan sarı-lacivertli takım, rakibini mağlup ederek ligin bitmesine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmek istiyor. Fenerbahçe, derbi maçı kazanırsa aynı zamanda kendisine ait, ligin en erken şampiyonu rekorunu geliştirecek. Lig tarihinde 1967-68 ve 1969-70 sezonlarında bitime 3 maç kala şampiyon olmayı garantileyen sarı-lacivertli ekip, derbi galibiyeti halinde bu kez 4 maç kala bu unvanı alacak.

Buna karşın ligde ikinci konumda bulunan ve dün Galatasaray'ın Kasımpaşa'ya mağlubiyeti sonrasında ikincilik için büyük avantaj yakalayan Beşiktaş ise derbiyi kazanarak Şampiyonlar Ligi'ne gitmenin hesaplarını yapıyor.

E-BİLET KRİZİ

Öte yandan 14 Nisan'da başlayan E-Bilet projesinden dolayı bilet alamayan ve bazı grupların bu projeyi protesto etmesinden dolayı tribünlerde büyük boşluklar oluştu.

Ligin ilk yarısındaki Galatasaray derbisini dolu tribünler önünde oynayan Beşiktaşlılar, E-Bilet projesi yüzünden taraftar desteğinden yoksun kaldı.

TAKIM KADROLARI

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Halis Özkayha, Mustafa Emre Eyisoy, Ekrem Kan
Beşiktaş: Tolga, Atiba, Franco, Dany, Motta, Gökhan Töre, Jermaine Jones, Oğuzhan, Veli, Olcay, Almeida
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Kadlec, Caner, Kuyt, Mehmet Topal, Emre, Meireles, Moussa Sow, Emenike
CİHAN

Yorumlar