'Fenerbahçe şampiyonluğu belli bir sürecin sonunda olduğu için önemli'

2013 – 2014 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe, ligi Kayseri galibiyetiyle kapattı. Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun çok önemli ve kritik olduğunu belirten Teknik Direktör Ersun Yanal, “Çünkü belli bir sürecin sonunda olunan bir şampiyonluk.”...

Google Haberlere Abone ol
'Fenerbahçe şampiyonluğu belli bir sürecin sonunda olduğu için önemli'

2013 – 2014 sezonunun şampiyonu Fenerbahçe, ligi Kayseri galibiyetiyle kapattı. Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun çok önemli ve kritik olduğunu belirten Teknik Direktör Ersun Yanal, “Çünkü belli bir sürecin sonunda olunan bir şampiyonluk.” dedi.

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında şampiyonluğunu 3 hafta önce ilan eden Fenerbahçe, 2 hafta önce ligden düşmesi kesinleşen Kayserispor’a konuk oldu. Karşılaşma şampiyon Fenerbahçe’nin 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşma sonrasında maçı ve sezonu değerlendiren Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, ligin son haftasını tamamlarken çok üzgün bir haftayı geçirdiklerini söyledi. Çok sayıda madencinin hayatını kaybettiğini belirten Yanal, "Hepsine Allah’tan rahmet geride bıraktıklarına da sabır diliyorum. Hepimiz çok üzgünüz. Birçok destek dile getireceğiz. Fakat kaybedenleri geri getirmek mümkün değil. Umarım bir daha böyle facialar yaşanmaz. Bunun için bundan sonra yapılacaklar çok önemli. Bu acının yarattığı farkındalık önemli." diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, şampiyonluğun takım için çok önemli olduğunu vurguladı. Kritik bir süreç sonunda şampiyon olduklarını anımsatan Yanal, "Ligi şampiyon tamamladık. Ligin sonunu iyi getirdi. Bugün de kazandık. Kritik bir süreç sonunda şampiyon olduk. Çünkü belli bir sürecin sonunda olunan bir şampiyonluk. Biz de bu sürecin tarihini hep beraber bir anı olarak yaşayacağız." dedi.

Fenerbahçe futbolcusu İbrahim Serdar da, Soma’da yaşanan maden faciasını anımsatarak ülke olarak kötü bir dönem geçirildiğini kaydetti. Serdar, “Soma olayları için çok üzgünüz. Bugün şans bulduk ama buruk bir sevinç yaşadık. Ligi şampiyon olarak bitirdik. Şampiyon bir takımın kadrosunda yer almak çok güzel bir duygu. Hocamıza teşekkür ediyorum." dedi.

Muhammed de, "Soma’da ölenlerin ailelerine baş sağylığı diliyorum. Bize böyle bir maçta şans veren hocamıza teşekkür ediyorum. Şampiyon olduğumuz için mutluyuz." dedi.

KAYSERİSPOR CEPHESİ ÜZGÜN

Kayserispor Teknik Sorumlusu Ertuğrul Seçme de sözlerine Soma’da yaşanan maden faciasında ölen işçilere rahmet ve geride bıraktıklarına sabır dileyerek başladı. Seçme, "Öncelikle Soma’da kaza sonucu vefat eden tüm işçilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum." dedi.

Maçta pozitif oynadıklarını ifade eden Seçme, "Evimizdeki son maçımızda seyircimize galibiyet hediye etmek istiyorduk, ama olmadı." dedi.

Kayserispor futbolcusu Abdullah Durak da, "Soma’da yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum” dedi. Maçı ve sezonu da değerlendiren Abdullah, “Dönen toplar gol oluyor ve zaten bu yüzden küme düştük. Maçla ilgili çok fazla söylenecek bir şey yok." dedi.

Alper Uludağ da yaptığı açıklamada, ligden düştükleri için çok üzgün olduklarını belirterek, "İnşaallah seneye daha iyi bir oyun ve kadroyla yeniden Süper Lig'e yükseliriz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar