Fenerbahçe Kulübü'nden protestoculara ağır yaptırım geliyor....

Spor Toto Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden ve dün de düzenlenen büyük bir törenle kupasını alan Fenerbahçe'de statta yaşanan tartışma gündemdeki sıcaklığını koruyor.Kupa töreni esnasında oyuncuların platformda...

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe Kulübü'nden protestoculara ağır yaptırım geliyor....

Spor Toto Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden ve dün de düzenlenen büyük bir törenle kupasını alan Fenerbahçe'de statta yaşanan tartışma gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Kupa töreni esnasında oyuncuların platformda yerlerini aldığı sırada teşekkür konuşması için kürsüye gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı yuhalayan ve eski futbolculardan Alex de Souza lehine tezahüratta bulunulması tartışmaya neden olmuştu. Bugün basında geniş yer bulan tartışmanın Genç Fenerbahçeliler Taraftar Grubu elemanı oldukları ileri sürülmüştü.

Dün gerçekleştirilen Fenerbahçe'nin kupa töreni öncesinde bazı taraftarların Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı yuhalamaları ve Alex de Souza tezahüratları yapmaları sonrası bugün sarı - lacivertli kulüpten ağır cevap geldi. Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Büyük Fenerbahçe camiasının bu önemi ve anlamı yüksek şampiyonluğunu, bir kez daha kutluyoruz. Fenerbahçe'nin, en mutlu gününde yaşananlar ve yaşatılanlar, bu şampiyonluğun aslında ne şartlarda ve kimlere rağmen kazanıldığının en büyük kanıtıdır.

Dün, stadımıza şampiyonluğumuzu kutlamak için gelen taraftarlarımız; ülke içinde ve yurtdışında sahalarımızın kapanmasına neden olup kulübümüze ölçülemez maddi ve manevi zararlara yol açan, cefakar Fenerbahçe taraftarı üzerinde cebir ve tehdit ile baskı kurarak, trübünlerde ranta dayalı terör grupları kuran, gencecik çocuklarımızı uyuşturucu ve alkol ile tetikleyerek maddi menfaat karşılığı giriştikleri provokatif eylemlere alet eden, onların yaralanmasına hatta ölmesine dahi göz yuman, rakip tribün gruplarına ağza alınmayacak küfür ve hakaretler eder ve ettirirken aynı zamanda bu rakip grup liderleri ile maddi menfaatler çerçevesinde yakın ilişkiler kuran, fikir ve grup ayırmaksızın para karşılığı kulübünü ve başkanını provoke etmekten çekinmeyen üstelik bunu camianın en anlamlı gününde, Fenerbahçe'ye hizmet etmiş futbolcusunun ismini kullanarak yapan, futbolcularına, emeğe, alın terine ve Fenerbahçe camiasına, kişisel maddi menfaat ve kazanımları kadar değer vermeyen, gördükleri tepki üzerine kendi grubunu dahi satmaktan çekinmeyecek yüreksizlikte açıklamalar yapan; bu yiğit ve yürekli camiaya kesinlikle yakışmayan, kısaca Fenerbahçe ile hiç ilgisi olmayan rant gruplarının, 'para karşılığı mesaileri' ile karşılaşmışlardır.

Geçmişte bu sporcuyu yuhalayarak protesto eden bu grubun, bugün O'na sahip çıkma hakkı yoktur. Tüm Fenerbahçe kamuoyu bilmelidir ki; bu küçük grup, dünkü hareket tarzı ile suçüstü yakalanmış, gerçek Fenerbahçe taraftarından gerekli cevabı almış ve dün gece itibarı ile tarih olmuşlardır. Yönetim Kurulu olarak bu grup ve şahısların tek tek tesbit edilerek kombine kart ve biletlerinin derhal iptal edileceğini ve hiçbir surette stadımıza sokulmamaları için en sert tedbirleri alacağımızı, önümüzdeki günlerde daha ayrıntılı açıklamalar yapacağımızı, kamuoyuna duyururuz."

CİHAN

Yorumlar