Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu

- Genel kurulda söz alan bazı üyeler, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ı eleştirdi - Kongre üyesi Ahmet Şükrü, HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan'ın kulüp üyeliğinden ihraç edilmesini talep etti

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu'nda söz alan bazı kongre üyeleri, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ı eleştirdi.

Ülker Sports Arena'da düzenlenen mali genel kurulda, Aziz Yıldırım, yaptığı konuşmadan sonra mali genel kurulun yapıldığı alandan ayrıldı. Yıldırım kendisi için yapılan eleştiriler sırasında salonda yer almadı.

Toplam bin 607 üyenin katıldığı mali genel kurulda sarı-lacivertli kulübün eski yöneticisi ve son seçimde başkan adayı olan Hulusi Belgü, ikinciliklerin Fenerbahçe için başarı olmadığını vurguladı.

Yöneticiliği döneminde Alman teknik adam Joachim Löw'le sezon bitmeden 5 hafta önce toplandıklarını anlatan Belgü, "Başkanla, sezon sonunda takımın ligi kaçıncı bitireceğini sorduk. 'İlk senemizde ikincilik başarı' dedi. Aziz Yıldırım da Löw'ü 'ilk senemizde ikincilik başarı' dediği için gönderdi. Fenerbahçe her zaman şampiyon olacak, biz Fenerbahçe her zaman şampiyon olsun istiyoruz. 18 yılda 6 defa şampiyonluk bize yeterli gelmez." dedi.

Aziz Yıldırım'ın başkan adaylarının önünü açması gerektiğini vurgulayan Belgü, "Son genel kurulda 'Yargıtay kararından sonra bırakacağım' dedi. Başkan Yargıtay sürecinin 2-3 sene süreceğini biliyordu. Bunun bir de karar düzeltmesi var. Ali Koç bunun üzerine 'ben de başkanlığa adayım' demişti. Yargıtay kararını beklemeye gerek yok. Ali Koç başkanın haklarını sonuna kadar savunacaktır. Hep beraber sayın başkanın Ali Koç’un ve diğer adayların önünü açmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kulübün iyi yönetilmediğinin altını çizen Belgü, basketbol kombinesinin iptal edildiğini de savunarak, "Başkan büyük bir iş yaptı. Fenerbahçe’nin otobüsü kurşunlansın, hakları yensin, hakemler tarafından katledilsin ama Hulusi’nin kombineleri iptal edilsin, kongre üyeliğinden ihraç edilsin. Helal olsun çok büyük iş yaptı." diyerek tepkisini dile getirdi.

Hulusi Belgü, bu konuşması üzerine sarı-lacivetli yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Ozan Balaban ile tartıştı.


- Celal Doğan'a ihraç talebi


Kongre üyesi Ahmet Şükrü, HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan'ın kulüp üyeliğinden ihraç edilmesini talep etti.

Ahmet Şükrü, Celal Doğan’ın "Ülkenin bölünmez bütünlüğüne aykırı faaliyette bulunan bir partide milletvekili olduğu için" kulüp üyeliğinden ihracı için genel kurul divanına dilekçe verdiğini belirtti. Divan kurulu başkanı Vefa Küçük de bu dilekçeyi yönetim kuruluna verilmesi gerektiği belirtilerek, dilekçeyi kongre üyesine iade etti.


- Aziz Yıldırım istifaya davet edildi


Sarı-lacivertli kulübün kongre üyesi Tunç Aksu, başkan Aziz Yıldırım'ı istifaya davet etti.

Aziz Yıldırım'ın 18 yıldır başkanlığı döneminde hiç öz eleştiri yapmadığını savunan Aksu, şunları kaydetti:

"Karşınıza çıkan muhalefet adaylarını ihraç ve tedbir yönetimiyle engellediniz. Geçen sene '50 milyon harcasam şampiyon olurduk' dediniz, bu sene fazlasını harcamamıza rağmen yine hüsran yine fiyasko yine kupasız koskoca bir sezon. Fenerbahçe bu sonuçları hak etmiyor. Fenerbahçe başarıların ve kupaların takımıdır. 'Gökhan Gönül iyi çocuk, ama 9 senede 2 şampiyonluğu var' dediniz. Başkanlığınız süresince sahamızda kupa kaldırıldı, önemli rakibimizin 9 lig, 4 Türkiye Kupası, 1 UEFA ve 1 Süper Kupası’nı gördünüz. İçler acısı bir durum. Kupada yenilerek rakibimizin cezalarını kendi elimizle 1 seneye indirmiş olduk. Milyonlarca Fenerbahçeli üzülüyor, kahrediyor, sizin hiç mi içiniz acımıyor hiç mi vicdanınız sızlamıyor."

Yıldırım'ın kendisine verilen krediyi fazlasıyla doldurduğunu aktaran Aksu, "Fenerbahçe Kulübü kimsenin çiftliği değildir. Deneme tahtası ise hiç değildir. Ne başkan ne yönetim ne de hiçbir futbolcu, bu kulüpten, armadan, bu bayraktan üstün değildir. Kulübe ciddi anlamda borcunuz olan son hizmeti yerine getiriniz. Bazı durumlarda istifa etmek hizmetlerin en büyüğüdür en kutsalıdır. Lütfen bu sese kulak veriniz." ifadelerini kullandı.


- Eleştirilere Mosturoğlu cevap verdi


Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu yapılan eleştirilere cevap verdi.

Mosturoğlu'nun konuşması sırasında başkan Yıldırım, tekrar genel kurulun yapıldığı alana geldi.

Konuşmaların ardında yönetim kurulu adına söz alan Mosturoğlu, kulübün borç batağında olduğuna yönelik eleştirilerin doğru olmadığını aktararak, "UEFA'yla yaptığımız anlaşma borç batağında olduğumuz anlamına gelmez. Bu, kar zararla ilgili bir şeydir. Bu zararı gördüğümüz için sezon başında yaptığımız harcamalarla şampiyon olup, Şampiyonlar Ligi'ne kalmak istedik. Öyle bir stratejimiz vardı." diye konuştu.

Mosturoğlu, Fenerbahçe'nin marka değerinin Avrupa'da ilk 30'da olduğunu da vurguladı.

Beşiktaş'ın yaptığı statla ilgili Spor Genel Müdürlüğünden yardım aldığını belirten Mosturoğlu, "Spor Genel Müdürlüğü, Beşiktaş'ın stadı için 50 milyon lira yardım yaptı. Yaklaşık 15 milyon avro eder. Spor Genel Müdürlüğü bizle bu anlaşmayı yapsa UEFA'yla anlaşma yapmamıza gerek kalmazdı. Bu ayrımcılık değil mi?" ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı, HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan'ın ihracıyla ilgi verilen dilekçeyi de değerlendirmeye alacaklarını kaydetti.

Hulusi Belgü'ye de cevap veren Mosturoğlu, "Kombinenin iptal edildiğine dair dekont getir senden yönetim olarak ayağa kalkarak özür dileyeceğiz." dedi. Bunun üzerine Mosturoğlu'yla Belgü arasında kısa bir tartışma yaşandı.


- Mehmet Topal ve Gökhan Gönül'le ilgili


Mosturoğlu, kulüple sözleşmeleri biten futbolcular Mehmet Topal ve Gökhan Gönül'le ilgili de açıklamalarda bulundu.

İki futbolcuya da iyi teklif yaptıklarını ve ikisinden de Fenerbahçeliliklerini ortaya koymalarını beklediklerini anlatan Mosturoğlu, "Verdiğimiz tekliflerle onlara kapımız açıktır. Caner Erkin'le de görüştük. Önümüzdeki birkaç yıl Türkiye'de oynamak istemediğini söyledi, biz de saygı gösterdik." değerlendirmesinde bulundu.

Şekip Mosturoğlu, futbolcu Josef de Souza'ya yapılan eleştirilere de tepki göstererek, muhalefeti yapıcı olmaya davet etti.


Yorumlar