Fenerbahçe Grundig'i 3-0 yenen Halkbank, seride 2-1 öne geçti

Salon: Tvf Başkent Hakemler: Aziz Yener, Salim BektaşHalkbank: Emre Batur, Hüseyin, Osmany Juantorena, Resul, Mitar Tzourits, Kaziyski, Nuri (L), Can, BurutayFenerbahçe Grundig: Marshall, Kemal, Miljkoviç, Fonteles, Emin, Aslan, Marshall, Serkan (L), Bur.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe Grundig'i 3-0 yenen Halkbank, seride 2-1 öne geçti

Salon: Tvf Başkent
Hakemler: Aziz Yener, Salim Bektaş
Halkbank: Emre Batur, Hüseyin, Osmany Juantorena, Resul, Mitar Tzourits, Kaziyski, Nuri (L), Can, Burutay
Fenerbahçe Grundig: Marshall, Kemal, Miljkoviç, Fonteles, Emin, Aslan, Marshall, Serkan (L), Burak (L), Metin, İbrahim
Setler: 25-19, 25-20, 25-20
Süre: 77 dakika (25, 26, 26)

Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi final etabı üçüncü maçında Halkbank, Fenerbahçe Grundig'i 3-0 yenerek seride durumu 2-1 lehine çevirdi.

İki takım arasındaki dördüncü maç 29 Nisan Salı günü saat 19.00'da İstanbul'da oynanacak. Bu karşılaşmayı Halkbank kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek. Fenerbahçe Grundig'in kazanması durumunda ise 5. maç yine İstanbul'da Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanacak ve şampiyon belli olacak.

Karşılaşmaya ev sahibi Halkbank etkili başladı. Juantorena ile iyi servisler kullanan başkent ekibi, orta hücumlarda ise Resul ile sayılar bularak ilk teknik molayı 8-4 önde tamamladı. Fonteles ile servis yüzdesini yükselten Fenerbahçe Grundig, blokaut sayılarla oyunda dengeyi sağlarken, Halkbank, Tzourits'un savunmadaki performansıyla ikinci teknik molayı da 16-11 önde tamamladı. Teknik molanın ardından etkili servisler kullanmaya devam eden Halkbank, 25 dakika süren seti 25-19 kazandı ve 1-0 öne geçti.

Resul-Emre orta hücumlarına Tzourits'un etkili servisleri de eklenince ev sahibi ikinci setin ilk teknik molasını 8-3 önde tamamladı. Miljkoviç ve İbrahim ile sayı üretmeye çalışan Fenerbahçe Grundig, bloklarda ve servislerde bariz hatalar yapınca ikinci teknik mola da Halkbank'ın 16-10'luk üsnlüğü ile tamamlandı. Halkbank 26 dakika süren 2. seti de 25-20 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Karşılıklı sayılarla geçilen üçüncü sette iki takımda savunmasında iyi bir performans ortaya koydu. Günün başarılı ismi Tzourits takımını aldığı sayılarla sırtlarken, Kaziyski ve Juantorena kenar hücumlarda sayılar topladı. Orta hücumlarda Emre'yi kullanan Hüseyin takımını yönlendirmede başarılı oldu. Yine 26 dakika süren üçüncü seti de 25-20 kazanan Halkbank maçtan da 3-0 galip ayrıldı.

Ev sahibi avantajının Fenerbahçe'ye geçtiği serinin kalan maç programı ise şöyle:

4. maç: 29 Nisan Salı
Fenerbahçe Grundig - Halkbank (İstanbul-Burhan Felek)

5. maç (Gerekirse): 1 Mayıs Perşembe
Fenerbahçe Grundig - Halkbank (İstanbul-Burhan Felek)
CİHAN

Yorumlar