Fenerbahçe-Grasshoppers maçından notlar

- Sarı-lacivertliler, yeni teknik direktörü Advocaat yönetiminde ilk sınavını UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda verdi - Advocaat, takımını 4-3-3 sistemiyle sahaya sürdü - Sarı-lacivertlilerde Van Persie yedekler arasında yer aldı - Fenerbahçe'nin kaptanı Volkan Demirel, sakatlığını atlatarak 100 gün sonra formasına kavuştu

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe-Grasshoppers maçından notlar


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Dick Advocaat, sarı-lacivertli takımın başında ilk maçına çıktı.

Sarı-lacivertlilerle dün resmi sözleşmeye imza atan 69 yaşındaki deneyimli teknik adam, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda İsviçre ekibi Grasshoppers karşısında kulübedeki yerini aldı.

Vitor Pereira'nın yerine göreve getirilen Hollandalı teknik adam, ilk sınavını Grasshoppers takımı karşısında verdi.


- Advocaat'a destek


Fenerbahçeli taraftarlar, yeni teknik direktörleri Advocaat'a destek verdi.

Maçtan önce ısınmaya çıkan futbolcularını saha kenarında seyreden Hollandalı çalıştırıcıya, taraftarlar sevgi gösterilerinde bulundu. Advocaat'ı tribünlere çağıran taraftarlar, uzun süre tecrübeli çalıştırıcıyı alkışladı.


- Fenerbahçe 4-3-3 sistemiyle sahada


Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, takımını 4-3-3 sistemiyle sahaya sürdü.

Advocaat takımını, sezon başında Pereira'nın sarı-lacivertlilere monte etmeye çalıştığı ve Monaco maçlarında uyguladığı 3-5-2 sistemiyle sahaya çıkarmadı.

Kendi sistemi 4-3-3'le takımını oynatan Advocaat, kalede Volkan Demirel'e şans verdi. Savunma dörtlüsünde Gregory van der Wiel, Martin Skrtel, Roman Neustadter, Hasan Ali Kaldırım'ı oynatan Hollandalı teknik adam, orta saha üçlüsünü Mehmet Topal, Ozan Tufan, Salih Uçan'dan oluşturdu. Sarı-lacivertlilerin ileri üçlüsünde ise Emmanuel Emenike, Aatıf Chahechouhe ile Jose Fernandao yer aldı.


- 9 bin 294 gün sonra Hollandalı


Fenerbahçe Futbol Takımı, 9 bin 294 gün sonra Hollandalı bir teknik adamla sahada yer aldı.

Sarı-lacivertlilerin ilk Hollandalı çalıştırıcı olan Guus Hiddink, Fenerbahçe'nin başında son olarak 9 Mart 1991'de Trabzonspor karşısında çıktı.

Advocaat, 25 yılı aşkın süreden sonra Fenerbahçe'nin başında sahaya çıkan ikinci Hollandalı teknik direktör oldu.


- Van Persie yedek


Fenerbahçe'nin Hollandalı golcüsü Robin van Persie, yedekler arasında yer aldı.

Advocaat, ilk 11'de sahaya çıkması beklenen vatandaşını yedekler arasında oturttu. Van Persie, maçtan önce diğer yedeklerle sahaya çıktığında taraftarın büyük ilgisini gördü. Taraftarlar uzun süre Hollandalı yıldız lehine tezahüratta bulundu.

Öte yandan Van Persie, bu sezonki giymeye başlayacağı "10" numaralı formayla ilk kez kadroda yer aldı.


- Volkan Demirel döndü


Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, 100 gün sonra formasına kavuştu.

Geçen sezonun 33. haftasından önce yaşadığı sakatlık nedeniyle bel fıtığı ameliyatı geçiren Volkan, hazır hale geldi ve Grasshoppers karşısında kaledeki yerini aldı.

Sarı-lacivertlilerin kaptanı, geçen sezon ligin son iki hafta maçıyla Ziraat Türkiye Kupası'nda final maçı, bu sezon da Monaco eşleşmesinde forma giyememişti. Sarı-lacivertlilerin kaptanı en son 9 Mayıs'ta yapılan Medipol Başakşehir maçında oynamıştı.


- İsmail Köybaşı kadroda


Fenerbahçe'nin Beşiktaş'tan kadrosuna kattığı İsmail Köybaşı, sakatlığını atlattı ve maç kadrosuna girdi.

Monaco maçlarında sakatlığından dolayı kadroda yer almayan İsmail, yedek kulübesinde şans bekledi. Sarı-lacivertlilerde Van Persie ve İsmail Köybaşı'nın yanı sıra Fabiano Ribeiro, Şener Özbayraklı, Hakan Çinemre, Caner Koca ve Miroslav Stoch yedek kulübesinde yer aldı.


- Fenerbahçe'de 4 eksik


Sarı-lacivertli takımda sakatlığından sonra hazır duruma gelemeyen Simon Kjaer ile sakatlığı bulunan Josef de Souza, cezaları devam eden Volkan Şen ve Alper Potuk, Grasshoppers karşısında forma giyemedi.

Monaco rövanşında sakatlığı nükseden ve 2 gün önce takımla çalışmalara başlayan Kjaer, riske edilmedi. Sakatlığı bulunan De Souza'nın yanı sıra UEFA tarafından 30 Eylül'e kadar cezalı olan Volkan ile 3 maçlık cezasının sonuncusunu çeken Alper de Grasshoppers karşısında sahada yer alamadı.


- Teröre tepki


Fenerbahçeli taraftarlar yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.

Sık sık "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde bağıran taraftarlar, açtıkları pankartlarla da Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) protesto etti.

Taraftarlar "Paralel ile savaşta Fenerbahçe en başta" ile başkan Aziz Yıldırım'ın fotoğrafının yer aldığı "Herkes bir şey söylerken, tek bir şey söyledi: Ne şikesi, memleket elden gidiyor" pankartları açarak tepkilerini gösterdi.

Sarı-lacivertli taraftarlar maça ise ilgi göstermedi. Karşılaşmayı yaklaşık 15 bin taraftar takip etti. Yaklaşık 20 kişilik bir Grasshoppers taraftar grubu da maçı deplasman tribününden izledi.

Yorumlar