Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi tehlikeye girdi

22 Mart'ta yapılacak Nevruz kutlamaları, aynı gün Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçını tehlikeye soktu. Emniyet, güvenlik sebebiyle derbinin ertelenmesini istedi. Kara Kartal buna olumlu bakarken, Kanarya'dan ise ret yanıtı geldi.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi tehlikeye girdi
22 Mart'ta yapılacak Nevruz kutlamaları, tıpkı gün Şükrü Saracoğlu'nda oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçını tehlikeye soktu. Emniyet, güvenlik itibarıyla derbinin ertelenmesini istedi. Kara Kartal buna müspet bakarken, Kanarya'dan ise ret cevabı geldi.

Beşiktaş’ın, 22 Mart Pazar günü Şükrü Saracoğlu’nda Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşma öncesi iri bir kriz çıktı. Avrupa Ligi’nde 19 Mart’ta Club Brugge’le rövanşta kozlarını paylaşacak bulunan Siyah-Beyazlılar, 3 gün sonra ise Süper Lig’de derbide Kanarya’nın karşısına çıkacak. Ancak tahsil edilen bilgiye oranla İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tıpkı tarihte şehirde yapılacak bulunan Nevruz kutlamaları itibarıyla maçın ertelemesini istedi. Beşiktaş kulübünün, bu öneriye müspet baktığı öğrenilirken, Fenerbahçe cephesinden ise bilakis bir reaksiyon geldiği bildirildi. Sarı-Lacivertliler’in, bu bir vaziyete şiddetli karşı çıktığı ve maçın, söz konusu tarihte oynanmasını istek ettiği öğrenildi.

İkinci toplantı bekleniyor

İstanbul Valilliği
’nin de devreye girip, normalde 19.00’da başlaması gereken karşılaşmanın daha geç saate alınması gerektiğini söylediği kaydedildi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun da, kulüpleri müşterek bir noktada uzlaştırmak hesabına maçın pazar değil, pazartesi oynanması önerisini gündeme eklediği konuşuluyor. Taraflar arasındaki ilk toplantıdan bu sorunla ilgili bir netice çıkmadığı, ikinci toplantıda konunun netleşmesinin beklendiği anlatım edildi.

Orhan Yıldırım
İlişkili Haber

Kaynak: FANATİK

Yorumlar