Fenerbahçe, basketbolda Obradovic ile kazanıyor

- Sarı-lacivertli takımın başında 4. sezonunu geçiren başantrenör Zeljko Obradovic, kısa sürede kulübe 5. kupayı kazandırdı - Fenerbahçe, Obradovic yönetiminde Avrupa'da da yükselişe geçti ve üst üste 2 sezon THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynadı

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe, basketbolda Obradovic ile kazanıyor


İSTANBUL (AA) - Basketbol 32. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Anadolu Efes'i 77-69 yenen ve kupayı müzesine götüren Fenerbahçe, başantrenörü Zeljko Obradovic yönetiminde önemli başarılar elde ediyor.

Sarı-lacivertli takımın başına 2013-2014 sezonunda gelen Obradovic, Türkiye ve Avrupa'da kulübe kazandırdığı başarılarla dikkati çekiyor.

Başantrenörlük kariyerinde Partizan, Joventut Badalona, Real Madrid, Treviso ve Panathinaikos takımlarında büyük başarılara imza atan tecrübeli çalıştırıcı, bu performansını Fenerbahçe'de de sürdürüyor.


- 4. sezonunda 5 kupa


Fenerbahçe'nin başında 4. sezonunu geçiren Obradovic, şu ana dek kulübe 5 kupa kazandırdı.

Takımını ligde 2 kez şampiyonluğa ulaştıran Zeljko Obradovic, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da ikinci kez takıma kazandırmayı başardı.

Sarı-lacivertli takım, Obradovic yönetiminde Türkiye Kupası'nı da bir kez müzesine götürdü.


- Bir yılda 3 kupa kazandı


Obradovic, takıma kazandırdığı 5 kupanın 3'ünü 2016 yılında kaldırdı.

Fenerbahçe'nin başında ilk kupa sevincini 2013-2014 sezonun başında oynanılan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı alarak yaşayan Obradovic, sezon sonunda takımını ligde şampiyonluğa taşıdı.

Zeljko Obradovic, son bir sezonda ise 3 kupa sevinci yaşadı. 2015-2016 sezonunda ilk olarak Fenerbahçe'ye Türkiye Kupası'nı kazandıran tecrübeli çalıştırıcı, sezon sonunda da takımını şampiyonluğa ulaştırdı. Obradovic, son olarak takımına Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı aldırdı ve kısa sürede 3 kupayı alma başarısı gösterdi.


- Avrupa'da da yükselişe geçti


Fenerbahçe, Obradovic yönetiminde Avrupa'da da adından söz ettiriyor.

Zeljko Obradovic öncesinde de mücadele ettiği THY Avrupa Ligi'nde fazla ilerleme başarısı gösteremeyen sarı-lacivertli takım, Sırp başantrenörle bu organizasyonda hem istikrar yakaladı hem de zirveyi zorlamaya başladı.

Obradovic, yönetiminde 2014-2015'te THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e yükselerek tarihinin en önemli başarısını yakalayan Fenerbahçe, geçen sezon ise çıtayı biraz daha yükseltti. 2015-2016 sezonunda bir kez daha Dörtlü Final'de yer alan sarı-lacivertliler, finalde kaybetti.

Kulüp tarihinde şu ana dek toplam 18 kupa kazanan Fenerbahçe, bunların 5'ini Obradovic yönetiminde müzesine götürdü.




Yorumlar