Fenerbahçe Başkanı Yıldırım: Bu kongre, tarihi bir kongredir

Futbolda 2013-2014 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe'de kulübün tüzük tadil tasarısının görüşüldüğü toplantıda oylamalar yapılarak önemli maddeler kabul edildi.Ülker Sports Arena'da düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında...

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe Başkanı Yıldırım: Bu kongre, tarihi bir kongredir

Futbolda 2013-2014 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Fenerbahçe'de kulübün tüzük tadil tasarısının görüşüldüğü toplantıda oylamalar yapılarak önemli maddeler kabul edildi.

Ülker Sports Arena'da düzenlenen olağanüstü genel kurul toplantısında bir konuşma yapan kulüp başkanı Aziz Yıldırım, çok önemli bir çalışma yapıldığını belirterek destek istedi. Fenerbahçe kulübünün tüzük tadil tasarısının görüşülerek oya sunulduğu olağanüstü genel kurul toplantısında üyelere hitap eden başkan Aziz Yıldırım, "Bu kongre, tarihi bir kongredir ve çok önemli bir çalışma yapılıyor." dedi.

Başkan Aziz Yıldırım, yaptığı konuşmaya Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden madencilerimize Allah'tan rahmet dilerken, "Manisa'da ülkemizin emekçilerinin yaşamış olduğu büyük acıyı tüm kalbimle paylaşıyorum. Şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de sabır diliyorum." dedi.

Başkan Aziz Yıldırım, yapılmakta olan Tüzük Tadil Kongresi'ni Fenerbahçe için tarihi bir kongre olarak niteledi. Başkan Aziz Yıldırım, "Öncelikle ülkemizi işçi ve emekçilerinin yaşamış olduğu acıyı tüm kalbimle paylaşırken emek şehitlerine Allah'tan rahmet yakınlarına sabır ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum." diyerek şöyle devam etti:

"Bilindiği gibi dünya ve ülkemiz hızla değişiyor. Değişen bu dünyada büyük Atatürk'ün gösterdiği hedef ve ilkeler doğrultusunda, bu değişime ayak uydurmak ve köklü geçmişi bulunan kulübümüzü hep birlikte ulusal gelişmemiz ve spor dünyamıza örnek olacak şekilde geleceğe taşımak zorundayız.

Bu değişim aynı zamanda, üyelerimize, gençlerimize ve sporcularımıza, daha onurlu, kaliteli, güvenli ve huzurlu bir ortam yaratmanın da başlangıcı olacaktır. Bu amaçla, gerek Türk Medeni Kanunu ve Dernekler Kanunu'nda yapılan değişiklikler ile Avrupa Birliği uyum yasaları dikkate alınarak, kulübümüzün bugün geldiği noktada yönetimimizin 1 milyon üye projesinin kurumsallaşmasına dönük olarak hazırlanmış olan demokratik, çağdaş tüzük tadil tasarısı görüşlerinize sunulmaktadır.

Bugün buraya gelerek Fenerbahçe'nin geleceğine sahip çıkan sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün tarihi bir gün. Bu tüzük, Fenerbahçe'nin geleceği ve anayasasıdır. Fenerbahçe'nin kişilerden, gruplardan ya da belirli zümrelerin tahakkümünden kurtulup, kendi kendini yönetmesi demektir. Bu tüzük demokrasi demektir, bağımsızlık demektir. Bu kongre, Fenerbahçe tarihinin en önemli kongresidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün İktisat Kongresi'nde söylediği üzere, ekonomik bağımsızlığı olmayan kişi ve kurumlar, hiçbir zaman tam bağımsız olamaz ve kendilerine ait kararları dahi alamazlar. Oysa ki, güçlü devletleri ve toplumları ayakta tutan yegane temel, güçlü dernekler, güçlü örgütler ve güçlü ekonomik yapılanmalardır. Bu nedenle, gücümüze güç katarak, Türkiye'ye güç katmak için bugün yapılan tüzük kongresi, tarihi bir kongredir."

FENERBAHÇE'NİN AKTİF ÜYE SAYISI 16 BİN 53 KİŞİ

Fenerbahçe Kulübü'nün genel kurul üye yapısını detaylı bir şekilde anlatan Başkan Aziz Yıldırım, üyelerin olası şüpheler taşıdığı bazı konuların açığa kavuşması için, genel kurul yapısını tüm ayrıntılarıyla aktarmak istediğini söyledi.

Kulübe bugüne kadar üye olanların toplam sayısının 18.843 kişi olduğunu da belirten Başkan Aziz Yıldırım, konuşmalarına şöyle devam etti:

"Vefat ederek aramızdan ayrılan üye sayımız 2265 kişidir. Bugüne kadar ihraç edilen üye sayımız, 262 kişidir. İstifa eden üye sayısı 39 kişidir. Geçici ihraçla cezalı kişi sayısı 6 kişidir. Kulüpte çalışan üye sayısı 140 kişidir ve kulübümüzde 900'e yakın personelimiz vardır. Kullanılmayan ve boş kalan numaraların sayısı 66'dır. Askı süresinin dolmasını bekleyen üye 12 kişidir. Aktif üye sayımız 16.053 kişidir. Aktif üyelerimizin 13.139'u 2014 yılı aidatlarını zamanında yatırıp, 2014 senesi içerisinde yapılacak tüm genel kurullara katılmaya hak kazanmıştır. Ayrıca, 760 üye aidatlarını geç yatırmışlardır.

Toplam 13.899 üyemiz aidat yatırmış olup, 2.154 kişi henüz aidat yatırmamışlardır. Aktif üyelerimizin, 10 bin lira ödeyerek kulübe üye olanlarının sayısı 1473 kişidir. Bu da oransal olarak yüzde 9'dur. Aktif üyelerimiz içinde, üye eş ve çocuğu statüsünden faydalanarak üye olanların sayısı 3.313'tür. Aktif üyelerimiz içinde, sporcu kontenjanından faydalanarak üye olanlar 980 kişidir. Aktif üyelerimizin 718'i kontenjan üyesi olup, bunun da toplam üyelerimiz içindeki oranı yüzde 4,5'idir. Yine aktif üyelerimizin 2687'si bayandır. Bunun da oranı yüzde 16,7'dir. Aktif üyelerimizin 2.525'i faal yüksek divan kurulu mensubudur. Bu üyelerimizin oranı da yüzde 15,7'dir. Aktif üyelerimizin, 11.141'i İstanbul'da, 783'ü Ankara'da, 109'u İzmir'de, 122'si Ankara'da, 80'i Antalya'da olmak üzere, diğerleri ülkenin çeşitli noktalarına dağılmıştır."

Yöneticilerin tüzüğün Fenerbahçe Kulübü'ne neler getirdiğini açıklayacaklarını da belirten Başkan Aziz Yıldırım, "Ben şunu söylemek istiyorum. Bugün bizler varız, yarın yokuz. Ama Fenerbahçe hep var olacaktır. Fenerbahçe'nin güçlü olması, gücüne güç katılması lazım." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugünkü konjonktürde Fenerbahçe, bu tüzüğü yapabilecek çapta ve güçte birleşmiş vaziyettedir. Bu tüzüğün kabul edilmesi, Türk sporuna ve camiamıza çok önemli katkılar sağlayacaktır. Tüzüğün hazırlanmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Ben Aziz Yıldırım olarak, yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte bu tüzüğü huzurunuza getirmekten dolayı mutlu ve gururluyuz. Kongremizin Fenerbahçe camiamıza ve Türk sporuna hayırlı olmasını diliyorum."

CİHAN

Yorumlar