Fenerbahçe, Advocaat'la ilk maçına çıkacak

Sarı-lacivertliler, bugün sözleşme imzalayacağı teknik direktör Dick Advocaat'ın yönetiminde, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turu ilk maçında yarın İsviçre'nin Grasshoppers takımıyla karşılaşacak.

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe, Advocaat'la ilk maçına çıkacak
Fenerbahçe, bugün sözleşme imzalayacağı teknik direktör Dick Advocaat yönetiminde ilk sınavını, UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turu birinci maçında yarın İsviçre'nin Grasshoppers takımı karşısında verecek.

Teknik direktör Vitor Pereira'yla yollarını ayırdıktan sonra Hollandalı çalıştırıcıyla anlaşma sağlayan sarı-lacivertliler, Grasshoppers karşısında turun ilk maçında avantaj arayacak.
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa Birinci Lig ekibi Monaco'ya elenen Fenerbahçe, Grasshoppers'ı geçerek UEFA Avrupa Ligi'nde grupları hedefliyor.

Sarı-lacivertlilerin rakibi İsviçre temsilcisi ise iki ön eleme turu oynayarak play-off aşamasına geldi. Kupaya 2. ön eleme turundan başlayan Grasshoppers, önce İzlanda'nın Reykjavik takımını saf dışı bıraktı. Grasshoppers, 3. ön eleme turunda da Kıbrıs Rum Kesimi'nden Apollon'u eledi ve Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

İsviçre temsilcisi, 4 haftası geriden kalan yerel ligine ise kötü bir başlangıç yaptı. İlk maçını kazanan Grasshoppers, son 3 lig maçını kaybetti.
Fenerbahçe ile Grasshoppers arasında Ülker Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı, Avusturya Futbol Federasyonundan Robert Schörgenhofer yönetecek.

Volkan Demirel dönüyor

Fenerbahçe'nin tecrübeli file bekçisi Volkan Demirel, 100 gün sonra formasına kavuşacak.
Geçen sezonun 33. haftasından önce yaşadığı sakatlık nedeniyle bel fıtığı ameliyatı geçiren Volkan, takımla çalışmalara başlayarak hazır halde geldi.

Geçen sezon ligin son iki hafta maçıyla Ziraat Türkiye Kupası'nda final maçını kaçıran Volkan, bu sezon da Monaco maçlarında forma giyememişti. Sarı-lacivertlilerin kaptanı en son 9 Mayıs'ta yapılan Medipol Başakşehir maçında oynamıştı.

Sistem değişiyor

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Advocaat, Pereira'nın uyguladığı 3-5-2 sistemini değiştirecek.
Hazırlık maçlarında ve Monaco eşleşmesinde 3-5-2 oynayan Fenerbahçe, alışık olduğu düzene Advocaat'la dönüyor. Hollandalı teknik adamın sarı-lacivertli takımı 4-2-3-1 sistemiyle sahaya sürmesi bekleniyor.

Fenerbahçe'nin Grasshoppers karşısında muhtemel 11'i şöyle:
Volkan Demirel, Gregory van der Wiel, Roman Neustadter (Simon Kjaer), Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Aatif Chahechouhe, Salih Uçan, Emmanuel Emenike, Robin van Persie.

Fenerbahçe'de 2 eksik

Sarı-lacivertli takımda cezaları devam eden Volkan Şen ve Alper Potuk, Grasshoppers karşısında forma giyemeyecek.

UEFA tarafından 30 Eylül'e kadar cezalı olan Volkan, bu karşılaşmada da yer alamayacak. Alper ise 3 maçlık cezasını Grasshoppers karşısında tamamlayacak.

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer'in durumu ise maç saatinde belli olacak. Monaco rövanşında sakatlığı nüks eden tecrübeli futbolcu dün takımla çalıştı.

Yorumlar