Fenerbahçe: 71 - Galatasaray Odeabank: 65

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank'ı 71-65 yenerek seride durumu 2-2'ye getirdi. Bu arada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp genel sekreteri ve basın sözcüsü...

Google Haberlere Abone ol
Fenerbahçe: 71 - Galatasaray Odeabank: 65

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi dördüncü maçında Fenerbahçe, Galatasaray Odeabank'ı 71-65 yenerek seride durumu 2-2'ye getirdi.

Bu arada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, kulüp genel sekreteri ve basın sözcüsü Mahmut Uslu ile bazı yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı salonda takip etti.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Final Serisi dördüncü maçında Fenerbahçe, Ülker Sports Arena Metro Enerji Spor Salonu’nda konuk ettiği Galatasaray Odeabank'ı 71-65 mağlup etti ve final serisine 2-2 eşitlik geldi.

İlk çeyreğe hızlı başlayan takım konuk ekip Galatasaray Odeabank'tı. Zellous ve Torrens'in sayılarıyla 15-0'lık seri yakalayan sarı kırmızılılar, farkı ilk çeyrekte çift haneli sayılara çıkardılar. İlk periyot 24 - 12 Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci çeyrekte ev sahibi ekip farkı kapatarak maça yeniden ortak oldu. Sıkı bir savunma yapan ve skorda yabancılarını iyi kullanan Fenerbahçe, farkı eritti, periyodu 19 - 12 önde tamamladı. Devre arasına ise 36-31 Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle girildi.

Üçüncü çeyreğe Alba Torrens'in üçlükleri ile başlayan Galatasaray Odeabank'a Fenerbahçe savunmayı sertleştirip Birsel Vardarlı ve Esmeral Tunçluer'in sayılarıyla cevap verdi. İki takımda bu çeyrek boyunca tempoyu düşürmeden maçın rakibi lehine yön değiştirmesine izin vermedi ve son çeyreğe 50-49'luk Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle girildi.

Son 10 dakikada Fenerbahçe Angel McCoughtry'nin skorer oyunu ile hızlı başladı. Bu dönemde farkı açan ev sahibi ekip, Galatasaray Odeabank zaman içinde farkı kapatsa da üstünlüğünü korudu ve maç sonunda hata yapmayarak ilk iki maçını kaybettiği seriyi beşinci karşılamaya, Abdi İpekçi Arena'ya taşıdı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2013-2014 sezonunun şampiyonunun belirleneceği 5. ve son maç, 5 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00'de Galatasaray Odeabank'ın ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak.

Fenerbahçe'de McCoughtry ve Esmeral Tunçluer 15'er sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Galatasaray Odeabank'ta maçın en skorer ismi olan Zellous'ın 23 sayısı mağlubiyeti önleyemedi. Konuk takımda çift haneli sayılara ulaşan diğer bir isim Torrens ise 15 sayıyla mücadele etti.

Salon: Ülker Sports Arena

Hakemler: Emin Moğulkoç, Mehmet Karabilecen, Kerem Baki

Fenerbahçe: Birsel Vardarlı 14, Pondexter 3, McCoughtry 15, Holingsvorth 8, Matovic 10, Esmeral Tunçluer 15, Yacoubou 6

Galatasaray Odeabank: Işıl Alben 5, Zellous 23, Torrens 15, Lyttle 8, Nevriye Yılmaz 6, Bone 2, Şebnem Kimyacıoğlu 6, Esra Şencebe, Yasemen Saylar

1. Periyot: 12 - 24

2. Periyot: 19 - 12 (31 - 36)

3. Periyot: 18 - 14 (49 - 50)

4. Periyot: 22 - 15 (71 - 65)

CİHAN

Yorumlar