Federer çeyrek final biletini aldı

- Kariyerinde 7 Wimbledon şampiyonluğu bulunan İsviçreli tenisçi, ABD'li Johnson'ı 3-0 yenerek çeyrek finale çıktı - Grand slam turnuvalarında 306. galibiyetini alan Federer, bu alanda rekoru elinde bulunduran Navratilova'yı yakaladı - Tek kadınlarda 3 numaralı seribaşı Polonyalı Radwanska, Slovak Cibulkova'ya 2-1 yenilerek dördüncü turda elendi

Google Haberlere Abone ol
Federer çeyrek final biletini aldı


WIMBLEDON (AA) - Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde 3 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, ABD'li Steve Johnson'ı 3-0 yenerek çeyrek finale çıktı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'a sekizinci gün maçlarıyla devam edildi. Kariyerinde 7 Wimbledon şampiyonluğu bulunan 34 yaşındaki Federer, dünya klasmanında 29. sırada yer alan ABD'li Johnson'ı 6-2, 6-3 ve 7-5'lik setlerle geçerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Geçen yıl ABD Açık'ta çiftlerde yarı final oynayan, kariyerinde ilk kez grand slam turnuvalarında dördüncü tur mücadelesi veren 26 yaşındaki Johnson karşısında rahat bir maç çıkaran Federer, 5 kez servis kırdığı 97 dakikalık mücadeleden turla ayrıldı.

Grand slam turnuvalarında toplam 306. galibiyetini elde eden İsviçreli tenisçi, erkek ve kadınlarda en fazla galibiyete sahip Martina Navratilova'yı bu alanda yakaladı. İki tenisçiyi 300 galibiyetle Serena Williams ve 299 galibiyetle Chris Evert takip ediyor. Grand slam turnuvalarında Navratilova'nın 49, Federer'in ise 50 mağlubiyeti bulunuyor.

Ayrıca, 17 kez katıldığı Wimbledon'da 14. çeyrek finaline uzanan Federer, bu alanda Jimmy Connors ile istatistiklerini eşitlerken, bütün grand slam turnuvalarında ise toplam 48. kez çeyrek finale çıkma başarısını gösterdi.

Wimbledon'da ilk kez çeyrek finale çıkmak için mücadele eden 5 numaralı seribaşı Japon Kei Nishikori, 6-1 kaybettiği ilk setin ardından ikinci sette 5-1 gerideyken sakatlığı nedeniyle maçtan çekildi ve 9 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic, turnuvada üst üste üçüncü kez çeyrek finale çıktı. Hırvat sporcu, çeyrek finalde Federer ile eşleşti.


- Querrey ilk kez çeyrek finalde


Son iki yılın şampiyonu, 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic'i 3-1 yenerek Sırp rakibinin 30 maçlık galibiyet serisine son veren ABD'li Sam Querrey, dördüncü turda karşılaştığı Fransız Nicolas Mahut'yu 3-0 mağlup etti.

Fransız tenisçiyi, 6-4, 7-6 ve 6-4'lük setlerle geçen 28 numaralı seribaşı Querrey, kariyerinde ilk kez bir grand slam turnuvasında çeyrek finale yükseldi. 28 yaşındaki Querrey, turnuvada 2011 yılından bu yana çeyrek final bileti alan ilk ABD'li tenisçi oldu.

Querrey, 1985 yılında Kevin Curren'in John McEnroe'yi yenmesinin ardından Wimbledon'da dünya 1 numarasını yenen ilk ABD'li isim olmuştu. Querrey ayrıca, 2002 Avustralya Açık'ta dönemin 1 numarası Lleyton Hewitt'i mağlup eden Andre Agassi'den sonra tüm grand slam turnuvalarında bunu başaran ilk tenisçi olmayı başarmıştı.

Bu arada turnuvada gençlerde mücadele eden Türk sporcu Ergi Kırkın, turnuvadaki ilk maçında Büyük Britanyalı Ewan Moore'a 6-2 ve 6-3'lük setlerle mağlup olarak elendi.


- Radwanska çeyrek finalin kapısından döndü


Turnuvada 3 numaralı seribaşı Polonyalı Agnieszka Radwanska, 3 saatle turnuvanın şu ana kadar tek kadınlardaki en uzun maçında 19 numaralı seribaşı Slovak Dominika Cibulkova'ya 6-3, 5-7 ve 9-7'lik setlerle 2-1 yenildi.

İki yıl önce Avustralya Açık'ta final oynayan 27 yaşındaki Cibulkova, 2011 yılından sonra ilk kez Wimbledon'da çeyrek finale çıktı.

Bu yıl Avustralya Açık'ta Serena Williams'ı yenerek kariyerinin ilk grand slam zaferini kazanan 4 numaralı seribaşı Alman Angelique Kerber, grand slam turnuvalarında ilk kez dördüncü tur maçı oynayan 25 yaşındaki Japon Misaki Doi'yi 6-3 ve 6-1'lik setlerle yenerek adını çeyrek finale yazdırdı.

Turnuvada iki yıl önce yarı final oynayan 5 numaralı seribaşı Rumen Simona Halep, 9 numaralı seribaşı ABD'li Madison Keys'i 6-7, 6-4 ve 6-3'lik setlerle 2-1 yendi ve çeyrek finalde Kerber ile eşleşti.

Wimbledon'da 2010 yılında çiftlerde şampiyonluk sevinci yaşayan Kazak Yaroslava Shvedova, 28 numaralı seribaşı Çek Lucie Safarova'yı 6-2 ve 6-4'lük setlerle yenerek 2010 Fransa Açık'tan sonra grand slam turnuvalarında teklerde ikinci kez çeyrek finale yükseldi.

Tek kadınlarda 21 numaralı seribaşı Rus Anastasia Pavlyuchenkova, 6 numaralı seribaşı İtalyan Roberta Vinci'yi eleyerek dördüncü tura çıkan ve geçen yıl turnuvada çeyrek final oynayan 27 numaralı seribaşı ABD'li CoCo Vandeweghe'i 6-3'lük setlerle turnuva dışında bıraktı. 25 yaşındaki Pavlyuchenkova, Wimbledon'da ilk kez çeyrek finale çıkma başarısı gösterdi.

Yorumlar