Favori Palabıyık; Plase Kalkavan

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini kim yönetecek? Serdar Tatlı, FIFA kokartlı hakemleri tek tek değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Favori Palabıyık; Plase Kalkavan
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini kim yönetecek? Serdar Tatlı, FIFA kokartlı hakemleri tek tek değerlendirdi.

MHK, enteresan bir biçimde Süper Lig’de son iki haftadaki hakem kadrosunu değiştirmedi. Aynı hakemler, değişik takımların maçlarında düdük çaldı. Yani MHK, hiç bir hakemi derbiye saklamadı.

FIFA listesinde yıpranmamış, kredi şekilde da kamuoyunun desteğini arkasına alacak iki addan biri. Son yönetmiş bulunduğu maçta hatalar yaptı. Eğer bu karşılaşma dikkate alınmaz ise derbinin hakemi Palabıyık olur. Çünkü fizik kondisyonu, sahadaki hakimiyeti, futbolculara karşı bulunan tutumu onun hesabına iri bir şans.

Kamuoyu nezdinde kredisi bulunan bir öteki ad de Mete Kalkavan. Ayrıca daha öncelikle Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi yönetmiş olmasıda onun için mühim bir deneme oldu. Bu haftaki atamada da kendisi hesabına bir avantaj sağlayabilir. Palabıyık’ın arkasından derbiyi yönetmesi muhtemel ikinci ad Kalkavan.

“MHK, en zor atamalarından bir tanesini yapmak zorunda. Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım bunun şeklinde hakemlerin bu maça verilmesi zor. Geriye iki seçenek kalıyor. Bunlar içindede favori Ali Palabıyık, plase ise Mete Kalkavan

Cüneyt Çakır

Her derbide ilk akla gelen isim. Ancak hafta sonunda Beşiktaş’ın Erciyesspor ile oynadığı maçı yönetti. Bu sebeple vazife verilmesi imkansız.

Fırat Aydınus

1.5 sene öncelikle Olimpiyat Stadı’nda Beşiktaş-Galatasaray maçını yaşanan vakalar nedeni ile son dakikalarda tatil etmişti. Bu maç sonrası piyasa kapatma ve ciddi cezalar branş Beşiktaş’ın maçlarına bir daha Aydınus verilmedi. Daha geçenlerde MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, “Her hakem, her stada gidecek” demişti. Bakalım Namoğlu’nun bu iddiası derbide yaşama geçecek mi?

Hüseyin Göçek

16 Nisan 2012’de Beşiktaş- Galatasaray maçını yönetti. Sarı-Kırmızılılar’ın 2-0 kazandığı derbinin arkasından Göçek’in Galatasaray formalı fotoğrafları internette yayıldı. Bu yaşananlara Beşiktaş cephesi iri reaksiyon gösterdi. O karşılaşmadan sonra Göçek sırf 1 kere Beşiktaş maçında düdük çaldı.

Halis Özkahya

Fenerbahçe’nin son maçını o yönetti. Bu sebeple derbide tabii dışı kaldı.

Barış Şimşek

Daha öncelikle derbi yönetmedi ve son dönemdeki performansı da kötü.

Tolga Özkalfa

Onun hiç derbi tecrübesi yoktur ve tıpkı Barış Şimşek bunun şeklinde formsuz.

Bülent Yıldırım


Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu yönünden telefonla aranan Bülent Yıldırım’ı Fenerbahçeli yöneticiler gaye adam durumuna getirmişti. Bu nedenden dolayı şansı epey düşük.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar