Fatih Terim projelerini açıkladı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lig TV'de katıldığı programda projelerini anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Terim projelerini açıkladı
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lig TV'de katıldığı programda projelerini anlattı.

Güçlü bir ekiple çalıştıklarını belirten Fatih Terim, 'Çok kıymetli bir ekibim var. Uzun zamandır çalıştığım bir ekip var. Onların yanı paradigma TFF'nin de ekibiyle birlikte çalışıyoruz. Benim genç takımlara deneyimli hocaları verme sebebim kalıcı olmaları. İyi oyunculara hocalık için aşırı talih verdim. Ama bir teklifte derhal gittikleri için genç takımlara deneyimli adları verdim.

'Reformlar bir senede olmuyor'

'O gidiyor, sonra yeni baştan. Yelpazemizi aşırı geniş tutuyoruz. Kadın futbolundan, gençlere, antrenör eğitimlerine kadar futbolun içinde ne varsa burada işlemeyi düşünüyoruz. Bizim çalışmalarımız 10-15 sene içinde meyve verecek. Yıldız oyuncu olmasa dahi iyi insan yetiştirmeyi hedefliyoruz. TFF bu şeklinde kurumlarda devamlılık ve istikrar olmalı. Ben burada olmasam dahi projelerimiz devam etmeli. Reformlar bir senede olmuyor.' diye konuştu.

'Yedek kulübelerini genişletebiliriz'


Oyuncuların istek edilmesi gerektiğini anlatım eden Fatih Terim, 'Yedek kulübelerini genişletmeliyiz. Yedek kalan oyuncunun oynama umudu mevcut fakat tribüne çıkan oyuncunun tutkusu kırılıyor. Kulüpler de maç başı ücretleri itibarı ile buna sıcak bakmadı fakat tyükselişıyoruz. Ortak bir çözüm bulabiliriz. 18 şahıs yetersiz. 10 suları oyuncu dışarda kalıyor. Maç kadroları 22+3 olabilir.' dedi.

'Planlı programlı olmalıyız'

Planlamanın önemine vurgu oluşturan Terim, 'Milli takımlar bazında bütün program, lazım içeride lazım dışarıda, mümkünse 2 sene öncesinden yapılır. Bizim en az 2 senelik programımız bellidir. YIllar öncelikle Derwall bana 'Almanya Milli Takımı'nın iki sene boyunca yemek menüsü dahi belli.' demişti. Kulüplerin de böyle olmalı. Bu sezon başında ilk kere fikstür ve maç programı tek seferde yayınlandı. Gelecek yılın tarihleri belli. Bunlar dikkat çekici olmayınca hazırlık maçı yapıcak rakip bulamıyorsunuz. İki gün önceden rakip aramanız gerekiyor. Şimdi bütün sezonluk programınızı yapabiliyorsunuz. Bunlar aşırı önemli.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: FANATİK

Yorumlar