Fatih Terim: Her takım tehlikeli

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, İsveç maçı öncesinde yaptığı basın toplantısında 2016 Avrupa Şampiyonası'ndaki grubumuzu değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Terim: Her takım tehlikeli

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, İsveç maçı öncesinde yaptığı basın toplantısında 2016 Avrupa Şampiyonası'ndaki grubumuzu değerlendirdi.

Çok zorlu bir grupta mücadele edeceklerinin altını çizen Fatih Terim, "Futbolun temel prensiplerini sahada uygulayamazsanız her takım sizin için tehlikeli olur. Her takım çelme takabilir. Kazakistan'ı yabana atmamak gerekir. Herkesi ciddiye almamız gerekiyor. İzlanda küçümsenmeyecek bir takım, Avrupa'da oyuncuları bulunuyor. Maç ayırt etmeden sahada yerimizi almalıyız. Taktiksel ve oyun anlayışında sıkıntı yaşamayız. Çoşku ve konsantre bizim için çok önemli. Önceden iyi düşünüp, sonradan dövnmemeliyiz. Atacağımız her golün önemi var." yorumunu yaptı.

Yabancı sınırlamasında düşüncelerinin hiç değişmediğine değinen Fatih Terim, "Yabancı sınırlamasında benim duruşum çok açık. Rekabetten vazgeçersek bizim için en büyük tehlike o olur. Rekabet bize kalite getiriyor." diyerek şöyle konuştu:

"Türk futbolunun faydası için ne gerekiyorsa yönetimimizle birlikte en iyisini yaparız. Anadolu'dan birçok oyuncu milli takımda oynadığı dönemleri özlüyorum. Amatör ligi bile özlüyor ve önemsiyorum. 80 milyonluk bir ülkeden iyi futbolcu çıkmalı. Gönüllü insanlara ihtiyacımız var. Bir oyuncuyu ihbar etmek herkesin görevi. Milli takım havuzu çok genişleyecek. Herşeyin en iyisi var, gençlerimizden çok sayıda iyi oyuncu var. Bizim görevimiz bunu ortaya çıkartmak. Kendini Türk hisseden ve benimseyen herkese kapımız açık."


Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda gerilimin artmasıyla ilgili görüşlerini açıklayan Terim, "Bu markaya zarar verecek herşeyden kaçınmalıyız. Birçok insan bu işten ekmek yiyor. Oyuncularımız milli takım kampına gelince gergin geliyorlar. Bugün Burak'a yapılanlar yarın bir başkasına yapılacak. Kasımpaşa kulübü bize tüm tesislerini hep açtı. Sadece sahasını değil. Son yapılan hareketin şekli çok tartışılır, bunu yapan da Kasımpaşa'dır. Daha sakin olmalıyız ve birbirimizi anlamalıyız. Kendileri milli takımı ve bayrağını seven insanlar." dedi.
CİHAN

Yorumlar