Fatih Terim: Grubumuzda olan her takımı ciddiye almalıyız

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası yolunda gruplarında yer alan her takımı ciddiye almaları gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Terim: Grubumuzda olan her takımı ciddiye almalıyız

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası yolunda gruplarında yer alan her takımı ciddiye almaları gerektiğini söyledi.

İsveç ile Ankara’da özel maçta karşı karşıta gelecek A Milli Takım’da karşılaşma öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın toplantısı düzenledi.
İlk olarak İsveç maçı ile ilgili düşüncelerini paylaşan Terim, "Ümit ederim güzel bir maç olur ve Ankara’da ki özlemi gidermiş oluruz. Ankaralılar da Milli Takıma gereken alakayı gösterir. İnşallah yarın herkes kırmızı rengini alır beyaz rengini giyip stada gelir. Takımımızda teknik olarak Ömer ve Tolga’yı çıkarmak zorunda kaldık. Mehmet Topal biraz rahatsızlığı var bacağında, şimdi konuştuk antrenmana çıkmayacak yarın da riske etmeyiz. Son sağlık durumumuz bu." ifadelerini kullandı.

2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Türkiye’nin yer aldığı A gurubu takımlarını değerlendiren Terim, "Tek tek takımları değerlendirebilirim. Ama bir futbol adamı olarak tecrübem bana şunu söylüyor. Eğer futbolun temel prensiplerini sahada uygulayamazsanız her takım sizin için problem olur. Biz İzlanda, Çek Cumhuriyeti ve Hollanda’yı konuşurken Letonya’yı da unutmamamız lazım. Sonuç itibariyle her takım bir şey yapma amacındadır. Böyle seviyelerde gereğini yerine getiremezseniz rakipleriniz her şeyi yapacak kapasitededir. İzlanda’yı biz beşinci torbadan çektik. Beşinci torbadan biz 1996’da Avrupa Şampiyonası’na katılmıştık. Demek ki herkesi ciddiye almalıyız." dedi.

Kasımpaşaspor Kulübü’nün Milli Takıma tesislerini açmamasıyla ilgili konuyu değerlendiren tecrübeli teknik adam, Kasımpaşaspor’un daha önce tüm tesislerini kendilerine açtığını son yapılan hareketin şekli ve şartı üzerine çok konuşulabileceğini bu nedenle bu konuların daha başka platformlarda konuşulması gerektiğini savundu.

A Milli Takıma her ligden oyuncuların çağrılabileceğini değerlendiren Terim, kendisin ve ekibinin düşüncelerini paylaşarak, "Biz İsveç gibi dünyanın ve Avrupa’nın önemli bir takımıyla oynanan bir hazırlık maçı da olsa herkese hazır olun mesajı veriyoruz. İyiyseniz hak ediyorsanız çağıracağız diyoruz. Hatırlarsanız bazı milli takımlarda Anadolu’da 15 tane futbolcu olurdu. İnşallah o günleri bekliyorum arıyorum, o günler için uğraşıyorum.’’ şeklinde konuştu.

Son olarak Akhisarsporlu Omar Niasse’nin A Milli Takım'da oynamak istemesiyle ilgili düşüncelerini dile getiren Terim, şunları söyledi; "Bir insan ben bu ülkeyi seviyorum, bu formayı giymek istiyorum derse benim için sakıncası yok. Bazı insanlar veya küçük bir bölüm buna karşı olabilir. Geçen gün duydum Hamza hocaya basın toplantısında beni neden götürmüyorsın diye şaka yapıyormuş. Rakiplerimizde böyle bir şey mümkün. Onlarda birçok futbolcu oynuyor orijini başka ülke olan. Marco Aurelio (Mehmet) bu takımda oynadı. Herkes bağrını açtı. Prosedür yerine gelirse olur. Tabi federasyon ile paylaşırız doğru olup olmadığını arkadaşlarımızla görüşüp karar veririz.’’
CİHAN

Yorumlar