Fatih Terim: Genç oyuncuların performansından çok memnunum

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, genç oyuncuların performansından çok memnun olduğunu dile getirdi. Terim, “Şu ana kadar gerek oyun anlayışı, gerek coşku, gerek istek arzu ve bu formayı alma adına gösterdikleri mücadeleden dolayı...

Google Haberlere Abone ol
Fatih Terim: Genç oyuncuların performansından çok memnunum

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, genç oyuncuların performansından çok memnun olduğunu dile getirdi. Terim, “Şu ana kadar gerek oyun anlayışı, gerek coşku, gerek istek arzu ve bu formayı alma adına gösterdikleri mücadeleden dolayı kendilerine teşekkür ederim.” dedi.

Fatih Terim, ABD’nin başkenti Washington’da oynanacak Türkiye-Honduras hazırlık maçı öncesi karşılaşmanın oynanacağı Robert F. Kennedy Stadyumu’nda basın toplantısı düzenledi.

Honduras’ın, 2010 Dünya Kupası oynamış ve 2014’te de Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanmış önemli bir ekip olduğunu ifade eden Terim, “Amerika turnemizde Dünya Kupası'na katılan hazır rakipler ile oynamayı tercih ettiğimiz için Honduras’ı tercih ettik.” şeklinde konuştu.

Honduras’ın hakkında fikir sahibi olduğunu kaydeden Fatih Terim, İskoçya ve İngiltere liglerinde oynayan önemli oyunculara sahip olduğunu belirtti. Terim, “Hem tekniği yüksek, hem de bizden daha hazırlar. Çünkü bir hafta 10 gün sonra dünya kupası oynayacaklar.” ifadelerini kullandı.

OYUN SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Milli Takım’ın, ABD’de yoğun bir programı olduğuna dikkat çeken Fatih Terim, sahaya yorgun bir takım çıkarmamak için dikkatli hareket ettiklerini ifade etti. Terim, “Oyun sistemimizde bir değişiklik olmayacak, oyun anlayışımızda bir değişiklik olmayacak. Oyun felsefemizde bir değişiklik olmayacak ancak isim olarak takımda bazı değişiklikler olacak.” şeklinde konuştu.

Özellikle genç oyuncular olmak üzere genel manada takımın performansından memnun olduğunu kaydeden Terim, “Çok hoşuma gidiyor bu benim. Bu, bize önemli oyuncular katacak, önemli başarılar katacak demektir. Arkadaşlarımla beraber inanıyorum ki bir resim koyacağız ortaya. Bundan herkes emin olabilir. Dışarıdaki yetenekli oyuncularımızı da buraya katar isek 15 senelik birkaç şampiyonalık oyuncu grubunu ortaya çıkaracağız. Bundan emin olabilirsiniz. Bu beni çok mutlu ediyor. Bir jenerasyon yakalamadık; bir jenerasyon ortaya koyuyoruz.” dedi.

SELÇUK YOK, TOLGA BELİRSİZ

Bir soru üzerine Honduras karşısında oynacak ilk 11’i açıklayan Fatih Terim, Selçuk İnan’ın oynamasının zor olduğunu, kaleci Tolga’nın ise küçük bir problemi olduğunu söyledi.

Terim Milli Takım’ın kadrosunu şöyle açıkladı: "Eğer Tolga’da bir sıkıntı olmazsa Tolga ile başlayacağız. Olur ise Onur ile başlayacağız. Geri dörtlü Tarık, Ömer, Hakan, İshak; orta saha Ozan, Alper, Hakan Çalanoğlu; ileri üçlümüz sağda Olcan, önde Mustafa, sağda Olcay şeklinde başlayacağız."

Türkiye-Honduras karşılaşması 29 Mayıs Perşembe günü yerel saatle 20.00'da başlayacak. Maç, saat farkı sebebiyle Türkiye’den Perşembe'yi 30 Mayıs Cuma'ya bağlayan gece 03:00’da canlı olarak izlenebilecek. DC United Takımı'na ait Robert F. Kennedy Stadyumu'nda oynanacak maçı Meksika Futbol Federasyonu'ndan Roberto Garcia Orozco yönetecek. Maçın ardından New Jersey eyaletine geçecek Milli Takım, 1 Haziran Pazar günü Amerika Birleşik Devletleri ile karşılaşacak. Karşılaşma TSİ 21.00'da başlayacak.

CİHAN

Yorumlar